Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Adele nebo Victoria Beckham: Kdo bude žít déle?

Zpěvačka Adele má důvod k úsměvu, podle vědců bude totiž žít déle než její kolegyně Victoria Beckham
3. ledna 2013 | 15:00

Trápí vás nějaké to kilo navíc a závidíte svým hubeným kamarádkám jejich postavičku? Máme pro vás skvělou zprávu, baculatí lidé žijí déle a šťastněji než hubeňouři.

I když je trend hubených krásek stále aktuální, vědci zjistili, že naopak jsou to baculatí lidé, kdo žije déle a šťastněji. Boří tak mýty o tom, že normální a nízká váha jsou zárukou dobrého zdraví.

Lidé s mírnou nadváhou mají podle odborníků lepší životosprávu i životní styl, lépe zvládají stresové situace a jsou méně nervózní než věčně se hlídající stresovaní dietáři.

Adele nebo Victoria Beckham?

Skvělým důkazem toho, že kila navíc mohou být sexy, je zpěvačka Adele, která si hýčká velikost 44 a na své špíčky nedá dopustit ona ani její manžel. To naopak věčně se hlídající přísná Victoria Beckham rozdává úsměvy nejspíše jen o Vánocích.

Pojďme jíst a buďme veselí

Rozhodně to ale neznamená, že byste měli zasednout ke stolu a začít se projídat k novým kilům. Mírnou nadváhou se myslí BMI v rozmezí 25-29.9, vyšší Body Mass Index už značí obezitu, která rozhodně zdraví neprospívá. Nejdůležitější zkrátka je cítit se dobře a milovat své tělo.