Před večírkem se najezte
Jídlo v žaludku zpomaluje vstřebávání alkoholu do oběhu, takže den poté ho nebudete mít „jako na vodě“. Doporučuje se dát si pokrm bohatý na sacharidy (například těstoviny) a ovoce.
Náš tip: Vyvarujte se kořeněných jídel, ta totiž zažívání ještě více podráždí!
Vyhněte se tmavým nápojům
...
Autor: Shutterstock
Červené víno, whisky a další tmavé likéry mohou kocovinu následující den zhoršit! Obsahují chemické látky, které jim dodávají patřičnou barvu a vůni - ty však mají na tělo toxický efekt.
Náš tip: Držte se spíš bílého vína, vodky či bílého rumu.
Nemixujte drinky. Nebo ano?
Podle nedávných průzkumů míchání několika odlišných nápojů kocovinu nezhoršuje. Vše záleží na množství vypitého alkoholu.
Další teorie tvrdí, že když začnete pít nejdříve pivo a až potom lihoviny, opijete se rychleji kvůli jeho perlivosti. Celkově vzato: snažte se pít méně!
Pijte čistou vodu
...
Autor: Shutterstock
Je to sice ohraný trik, ale opravdu funguje! Mezi každým alkoholickým drinkem si dejte sklenku čisté vody. Pomáhá ředit alkohol v těle a navíc nebudete dehydratovaná.
Náš tip: Další prevencí je trocha pohybu, kterým zrychlíte metabolismus a rychleji alkohol spálíte. Tančete!
Prevence před spaním
Než ulehnete ke spánku, vypijte znovu velkou sklenici vody. Nepředejdete tak kocovině úplně, ale rozhodně se budete cítit lépe!