1. Denně se třicet minut hýbejte. Postačí i nenáročný pohyb, jako jsou například procházka, plavání či jízda na kole. Pokud je člověk vysportovaný a štíhlý, šance na rakovinu rapidně klesá.
2. Jezte co možná nejméně živočišného tuku. Průmyslově vyrobené masné výrobky také nejsou pro zdraví zrovna ideální.
3. Omezte konzumaci soli. Neměli byste překročit hranici dávky šesti gramů denně.
4. Na vypuknutí rakoviny má vliv i konzumace alkoholu. Ženy by neměli denně vypít více jak 0,1 litru vína či 0,2 litru piva, muži 0,2 litru vína a 0,4 litru piva.
5. Nekouřit!
6. Možná nedáte na plísňový sýr dopustit, ale moc zdravý není. Plísně nejsou zdravé obecně – i na stěně, tak pozor na ně.
7. Vitaminy konzumujte v podobě ovoce a zeleniny a nekrmte se umělými náhražkami v podobě různých prášků.
8. Na závěr několik tipů na potraviny, které jsou protirakovinotvorné: zelí, cibule, česnek, maliny, jahody a borůvky.