Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Meruňková jadérka: Úspěšný prostředek proti rakovině?

Jadérka z meruněk podle vědců zabraňují rakovině. Co je na tom pravdy?
29. listopadu 2010 | 06:00

Jak porazit rakovinu? Tato otázka láme hlavu vědcům z celého světa už pěkných pár let. A jak je všeobecně známo, některé otázky nemají jednoduchou odpověď. Podobné je to i s vitaminem B17. Už velmi dlouho se okolo této zázračné látky vede široká diskuze o jeho protirakovinné síle.

Co je Vitamin B17?

Vitamin B17 je v podstatě obchodní název pro látku ve světě známou pod názvem laetril. Laetril obsahuje mimo jiné i polosyntetickou molekulu látky, zvané amygdalin. Amygdalin můžeme najít ve více než 1200 rostlinách, především však v jádrech meruněk a hořkých mandlí. Dalším zdrojem této látky jsou i jádra z různých druhů ovoce jako třeba jablka, hrušky, třešně, švestky, pomeranče, ale najdeme ho i v ostružinách, malinách nebo také luštěninách.

Autor: archiv firmy

Jak funguje vitamin B17 ?

Tato těžká zbraň biochemické armády startuje ze známých a důvodně obávaných meruňkových jadérek, o kterých je známo, že právě kyanid obsahují. Zamíří do koridoru úst a za hranicemi našich buněčných membrán provede kobercový nálet. Stovky mikrogramových bomb vázaného kyanidu se jako sprcha opřou do zdravých i nádorových buněk.

669161:gallery:true:true

Zdravé buňky se schovají do svého „úkrytu“ pod deštník rhodanázy, která kyanid přímo rozkládá. Nádorové buňky si ale vynuceně zahrají ruskou ruletu. Jejich beta-glukosidáza aktivuje kyanidové nálože a dojde k buněčným detonacím s likvidačními následky.

Autor: Terezia Company

 

Co na to odborník?

MUDr. Dean Burk, dlouholetý ředitel NCI (Národní institut pro výzkum rakoviny, USA), jeden z nejvýznamnějších odborníků v oblasti biochemie uvádí: "Během 45 let, které jsem věnoval studiu a výzkumu rakoviny, z toho téměř 33 let ve službách NCI s možností studia veškerých dostupných materiálů, týkajících se seriózního výzkumu laetrilu (B 17), jsem se nesetkal s jediným vědeckým výsledkem, který by demonstroval zvýšenou toxicitu nebo jinou zdravotní závadnost tohoto Vitaminu. Protirakovinové účinky této látky byly nezvratně prokázány jak naší institucí, tak řadou dalších klinik po celé Americe i západním světě. Prohlašuji, že Vitamin B 17 je tou nejúčinnější látkou pro kontrolu rakoviny, se kterou jsem se za celou dobu své profesionální kariéry setkal."

Jak se preventivně bránit?

Pokud nechcete zanedbat prevenci proti této populační nemoci,vyzkoušejte B17 APRICARC s obsahem účinné látky - vitaminu B17. Navíc přípravek obsahuje další účinné látky hlívu ústřičnou, reishi, rakytník řešetlákový a meruňkový olej. Léčivé houby i plody rakytníku mají v sobě další látky, které mimo jiné působí na regeneraci tkání, zvyšují odolnost organismu a chrání ho před volnými radikály. To už přimíchala bylinkářská a léčitelská zkušenost.

Komerční prezentace

Autor: NBr