Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Máte v létě potíže se žílami? Zkuste přírodní léčbu

Nohy
25. června 2015 | 06:00

Bolí vás v létě nohy? Máte je oteklé nebo bojujete s pocitem, že jsou těžké? Příčinou mohou být problémy se žílami. Přinášíme pohled na jedno z možných řešení. 

 

Se svými klientkami často řeším žilní potíže v letních vedrech a během cestování na dovolené. Jednoduchou pomocí jsou homeopatické léky. Je třeba je nasadit takzvaně na celou letní sezonu. Jejich výhodou je pozitivní účinek na všechny věkové kategorie pacientek.

  • CALCAREA FLUORICA v ředění 5 C – 5 granulí každé ráno
  • ARNICA MONTANA v ředění 9 C – 5 granulí každý večer

Toto schéma doporučuji nasadit už v červnu a pokračovat do konce srpna.

Kúra uleví unaveným nohám a v kombinaci se střídavými koupelemi lýtek (střídavě studená a teplá voda ke konci sprchování, vždy zakončit co nejstudenější vodou) působí velmi blahodárně. Mám skvělé ohlasy nejen od babiček-zahradnic, ale i od aktivních sportovkyň. Také těhotné maminky si nemohou vynachválit úlevu.

Nezapomínejte ani na podpůrný efekt rutinu – působí na kvalitu cévní stěny. Ten je obsažen zejména v pohance, takže ji zařaďte do letního jídelníčku alespoň dvakrát týdně.

Informace o homeopatické léčbě akutních i chronických nemocí mají pouze informační a vzdělávací charakter. V žádném případě nenahrazují osobní konzultaci v ordinaci praktického lékaře/pediatra nebo osobní konzultaci v homeopatické poradně.

Další informace o homeopatické léčbě najdete na webu Svět homeopatie.

Autor: MUDr. Ilona Ludvíková, Svět homeopatie
Video se připravuje ...