Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zdravý pohyb s dvojím účinkem

Bicykl 2.
12. února 2009 | 13:46

Účinná kombinace šetrného posilování a vytrvalostního tréninku zvyšuje kondici a odolnost srdce proti zátěži. Stačí cvičit dvakrát až třikrát týdně.

Toto cvičení formuje postavu, zlepšuje držení těla a nezanedbatelný je jeho prospěšný vliv na srdce a krevní oběh.

Větrný mlýn

Cvičení uvolňuje svalstvo ramen a krku, zároveň posiluje krevní oběh.

1.
Postavte se rovně, paty a špičky se dotýkají. Pravou ruku položte na levá spodní žebra. S výdechem stáhněte levou lopatku dolů a následně vzpažte levou ruku. Nadechněte se a nechte ji klesnout do výchozí polohy. Zopakujte 4x a vyměňte strany.

 

Větrný mlýn 1.
Autor: Dušan Křístek

 

2.
Střídavě dávejte paže z předpažení do vzpažení a uvědomujte si přitom pohyb lopatek: zatímco jedna ruka klesá dolů, protilehlá lopatka se posouvá dozadu a paže se zvedá do výšky. Dbejte na to, aby byl pohyb plynulý a paže se nedotýkaly těla. Cvičte 1 minutu.

Kolotoč 2.
Autor: Dušan Křístek

Bicykl

Zpevňuje břicho, nohy a sedací svalstvo

1.
Lehněte si na záda, pokrčte nohy, paže podél těla. Pánev a záda odlepte od země. Vydechněte, pravou nohu propněte a přednožte, zpevněte pánev. Při dalším výdechu vtáhněte pupík a držte polohu.

 

Bicykl 1.
Autor: Dušan Křístek

2.
Flexujte chodidlo a nohu nechte mírně klesnout. Pokrčte koleno a opět ho natáhněte – jako byste šlapala na kole. Tento pohyb vykonávejte plynule během šesti nádechů a výdechů. Nohu opřete chodidlem o podložku, vytrvejte ve zpevnění těla. Cvičení opakujte levou nohou. Následně pomalu, obratel po obratli položte záda na podložku a vydýchejte se.

 

Bicykl 2.
Autor: Dušan Křístek

Kolotoč

Trénuje rovnováhu a koncentraci, posiluje svalstvo dolních končetin a paží

1.
Postavte se rovně, upažte. Váhu těla přeneste na levou nohu, vydechněte a zpevněte břišní svalstvo. Nejdříve odlepte od země pravé chodidlo a potom zvedněte koleno na úroveň pánve.

 

Kolotoč 1.
Autor: Dušan Křístek

 

2.
Následně začněte kroužit kolenem ve směru hodinových ručiček. S výdechem opište kolenem půlkruh směrem ven a dolů, s nádechem pokračujte zdola nahoru. Postupně dělejte stále větší kruhy. Při vnějším půlkruhu vydechněte, při vnitřním nadechněte. Zopakujte 6x. Stejnou nohou opište opačný kruh – proti směru hodinových ručiček. Vyměňte nohy. Horní polovina těla zůstává při cvičení stabilní.

Kolotoč 2.
Autor: Dušan Křístek

Autor: připravily: pet; oli
Další články z kategorie

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

Chcete mít hezky vytvarované tělo? Začněte co nejdříve s posilovacími cviky, které opravdu fungují. Zacvičte si je doma podle videa s fitness trenérkou. … celý článek

Video se připravuje ...