Do Evropy přišly z Malé Asie už v 1. století př. n. l. U nás se začaly pěstovat až od 12. století, ale velmi rychle získaly na oblibě. Dnes patří mezi nejznámější druhy ovoce, bez kterého si léto ani nedovedeme představit.
Zázračný lék
Plody třešní obsahují látky, které zvyšují produkci inzulinu až o polovinu. Díky tomu účinně bojují s cukrovkou.
Samá pozitiva
Existuje jich mnoho druhů i barev. Srdcovky dozrávají už v květnu, chrupky můžete trhat t ještě o prázdninách. Jedno o mají společné, z osmdesáti i procent je tvoří voda. Obsahují spoustu antioxidantů, mají hodně vitaminu C, jódu, draslíku, ale také vápníku, hořčíku nebo železa. Dopřejte si jich, co hrdlo ráčí. Díky nim vyčistíte tělo, zpomalíte stárnutí a ještě vám pomůžou zhubnout.
Stopky u třešní a višní stříhejte, určitě se to vyplatí.
Autor: SHUTTERSTOCK.COM
* Snižují cukr v krvi. |
Zdravé klouby
Pokud denně sníte čtvrt kila třešní, chráníte se před vznikem dny. Snižují totiž kyselinu močovou v krvi. Ale nepřežeňte to, jsou totiž přežeňte také projímavé.
Jak poznat špatné ovoce
Třešně ponořte do studené vody a přidejte trochu octa, aby se zbavily červů. Plody, které vyplavou na povrch, vyhoďte. Jsou špatné a brzy se zkazí.