Čtvrtek 19. září 2024
Svátek slaví Zita, zítra Oleg
Polojasno 22°C

Češi v tropech: Víme, jestli dodržují správný pitný režim!

Video se připravuje ...
Tropické teploty: Jak při nich Češi dodržují pitný režim?
VIDEO: Videoredakce ženských titulů
11. srpna 2024 | 06:00

Pořad nesoucí název Když ulice mluví, pravidelně přináší ankety a to nejen na aktuální společenská témata. Tentokrát jsme se zaměřili na pitný režim. Kolik toho Češi vypijí zejména v těchto tropických dnech? A jaký nápoj podle nich osvěží nejvíce?

Voda je dar života, jak řekla jedna z našich dotazovaných a nelze jinak, než významně souhlasit. Je pro život zcela nezbytná a tekutiny je třeba průběžně doplňovat, především v těchto tropických dnech. Kolik litrů bychom ale za den měli správně vypít?

Dle Národního zdravotnického informačního portálu (NZIP) by dospělí měli denně přijmout 30 až 40 ml vody na kilogram tělesné hmotnosti. Pro zdravé dospělé osoby obecně platí, že by měly vypít přibližně 1 ml vody na 1 kcal energetické hodnoty přijaté potravy za den. Při 2 500 kcal přijaté energie u dospělého muže to znamená 2,5 litru vody denně. 

A kolik toho reálně vypijí Češi? Na odpovědi se podívejte v našem průzkumu, ze kterého se také dozvíte, na jaké nápoje vsází při vysokých letních teplotách.

Na ostatní ankety se můžete podívat zde:

Autor: Žaneta Podlahová, Kateřina Menclová, Tereza Víchová