Polojasno 24°C

Aktivní rodičovství v praxi: Zapojte děti do svých oblíbených činností

2. července 2024 | 00:00
Prezentace klienta |

Najít si prostor pro své oblíbené sportovní aktivity i poté, co se vaše rodina rozrostla o dalšího člena, může být pořádná výzva. Neřešte hlídání – nejsnadnější cesta je vzít drobečka s sebou. Trocha sluníčka a čerstvého vzduchu prospěje vám oběma. Navíc je to ten nejlepší způsob, jak od vás může potomek odmalička přirozeně převzít lásku k pohybu.

Samozřejmě záleží na tom, jaké jsou vaše oblíbené aktivity. Pokud se i jako rodič plánujete věnovat vyjížďkám na kole, můžete mít své dítě při sobě buď v cyklosedačce namontované přímo na kole nebo ho posadit do vozíku připojeného za kolo.

Jestli ale rádi přeskakujete z jednoho sportu na druhý a kombinujete kolo třeba s kondičním běháním a v zimě běžkováním, bude to chtít multifunkční produkt, který udrží krok se všemi vašimi aktivitami. Pojďme se na ně tedy podívat blíže.

Autor: Thule

Sportovní vozíky představují pro rodiče i děti velmi komfortní způsob, jak společně vyrazit na projížďku nebo procházku. Uvnitř vozíku je dítě chráněné před větrem, deštěm i prudkým sluncem. Malý pasažér se může pohodlně usadit, a pokud je vozík vybaven polohováním, můžete upravit sklon sedačky tak, jak je to dítěti příjemné. Propracovanější vozíky nabízejí také nastavitelné odpružení a samozřejmostí je přítomnost reflexních prvků, které mohou být doplněné přídavným osvětlením pro větší bezpečnost i při zhoršené viditelnosti.

Autor: Thule

Při zapojení vozíku za kolem se dítě, stejně jako při jízdě v cyklosedačce, neobejde bez cyklistické přilby. Obě varianty přepravy také vyžadují, aby dítě dokázalo sedět samo bez opory. Mějte na paměti, že u dětí mladších jednoho roku je doporučeno vaši první společnou vyjížďku předem konzultovat s pediatrem.

Autor: Thule

Moderní vozíky už dokáží plně nahradit kočárky a například nová generace multifunkčních vozíků Thule Chariot Sport 2 a Thule Chariot Cross 2 nabízí přechod mezi cyklistickým a procházkovým módem doslova v mžiku. Pokud využijete další příslušenství, bez problému vozík přeměníte na běžecký kočárek. V zimě pak kola vozíku vyměňte za lyže a můžete se svým dítětem vyrazit na běžky. Na trhu jsou dostupné vozíky pro jedno nebo dvě děti, s maximální nosností 22 kg na dítě.

Autor: Thule

Pro sportovně založené rodiče, kteří tráví většinu volného času v pohybu, je určený multifunkční vozík Thule Chariot Sport 2. Jeho závěsné rameno umožňuje bezpečné připojení ke kolu jedním kliknutím a stejně snadné je i vyklopení předních koleček pro přechod z procházkového nastavení se čtyřmi koly. Vozík je vybavený integrovanými led světly a kotoučovými brzdami.

Autor: Thule

Multifunkční vozík Thule Chariot Cross 2 je navržený pro pohodlné dojíždění za prací a výlety. Odolné a opravitelné materiály, ze kterých je vozík vyrobený, zajišťují jeho dlouhou životnost. Vnitřek vozíku je vybavený měkce polstrovanou vyjímatelnou sedačkou a má skvělou ventilaci. Stejně jednoduchá je i změna z dvoumístného na jednomístné rozmístění sedaček, která zároveň zajišťuje lepší vyvážení vozíku.

Autor: Thule

Více informací o multifunkčních sportovních vozících, cyklosedačkách, sportovních kočárcích a dalších produktech z kategorie Aktivně s dětmi najdete na www.thule.com.