Pátek 28. června 2024
Svátek slaví Lubomír, zítra Petr a Pavel
Polojasno, bouřka 29°C

Vytuňte svoji letní párty na maximum! 5 tipů, jak u přátel zabodovat

20. června 2024 | 00:00
Prezentace klienta |

Léto volá po setkávání, a co si budeme povídat, příležitost se vždy najde. Dlouhé teplé večery jsou jako stvořené pro zahradní párty, takže pokud máte tu možnost nějakou uspořádat, hurá do plánování. S našimi tipy, na co se zaměřit, vše klapne na jedničku a u hostů sklidíte jen chválu.

Bez pořádné summer párty nemá léto šťávu. Pojďte ji tentokrát vytunit na maximum!

Wow efekt

Nepodceňujte sílu dekorací. Díky vhodně zvolené výzdobě ohromíte hosty už při příchodu. Rozhodněte, v jakém stylu chcete párty mít, a podle toho vybírejte závěsné prvky, girlandy nebo lampiony. Možná jsou to maličkosti, řeknete si, ale celek krásně dotáhnou k dokonalosti. Oblíbené zůstávají piňaty, které můžete naplnit sladkostmi nebo konfetami a při hře rozbít. Jakmile se zešeří, pamatujte na osvětlení. Klasické svíčky raději nahraďte světýlky na baterky, bezpečnost především!

V bříšku jako v pokojíčku

Dobré jídlo a pití jsou základem, o tom žádná. Dobře si promyslete, co a kdy servírovat. Mějte v zásobě i variantu pro strávníky s nejrůznějšími omezeními, třeba bezlepkové občerstvení nebo veganský chod. Nealko pití můžete ozvláštnit jedlými barevnými třpytkami, a dodat tak přípitku nádech exkluzivity. A protože jíme i očima, laďte stolování kompletně do barvy, v jaké se párty odehraje. Místo klasického nádobí použijte papírové jednorázové, odpadne vám práce s mytím.

Autor: ALBI

Kdo si hraje, nezlobí

V našem případě se nenudí. Jestli zábava potřebuje nakopnout, sáhněte po párty hrách, které zachrání situaci. Připravte si různé druhy – kvízové, postřehové, picí (pro 18+), bláznivé…ať společně najdete to pravé. Máte-li na zahradě dostatek prostoru, odvažte se při venkovních hrách, pohybová aktivita všem prospěje a hodně se u ní nasmějete. Pro tancechtivé si dopředu stáhněte letní playlist a využijte přenosné reproduktory, které udělají za „málo peněz hodně muziky“.

Když počasí nepřeje

Známe to všichni. Celý týden úporně ladíte detaily párty a jakmile se blíží den D, s hrůzou zjistíte, že má pršet. Tomu se říká zákon schválnosti a spolehlivě funguje, když se na něco hodně těšíte. Buďte dopředu připraveni na jakoukoliv variantu. Krátké přeháňky a letní bouřky se dají přečkat pod pergolou. Nemáte-li na zahradě přístřešek, obstarejte si plachty, které rychle roztáhnete v případě nouze. Pohoštění postavte do míst, kde se dají plachty ukotvit. Na nenadálou studenou frontu platí sedáky, deky, polštáře a přehozy – nabídněte je hostům pro zahřátí a navození pocitu útulnosti. Trvalý déšť bohužel zahradní párty komplikuje. Zvažte přesunutí do interiéru nebo druhý pokus v jiném termínu.

Výzdoba a dárek na rozloučenou

Pomyslnou třešničku na dortu obstarají balónky, kterých není nikdy dost, a vždy s nimi ohromíte! Opět platí, že je lze barevně sjednotit se zbytkem párty, pokud ale chcete něco opravdu jedinečného, vsaďte na personalizované balónky. Můžete si na ně nechat nalepit vlastní nápis, a obdarovat tak hosty dárkem na míru. Stačí zajít na vybranou Albi prodejnu a vyslovit své přání. Personalizace balónků sice zabere pár minut, ale efekt bude stát za to!

Tak už víte, jakým nápisem přátele pobavíte?

Ať je vaše párty nezapomenutelná, užijte si léto plné radosti!