I když jste na chatě nebo v kempu, nemusíte se vzdávat chutného jídla. Stačí pár jednoduchých triků a základní suroviny se promění v opravdovou lahůdku. Zkuste některý z našich tipů a překvapte sebe i své spolucestovatele skvělým jídlem přímo v přírodě.
Fazole z konzervy
Fazole z konzervy jsou klasika, kterou má většina z nás spojenou s jednoduchým a rychlým jídlem. Ale jak je trochu oživit?
Přidejte čerstvé bylinky: Nasekaný koriandr, petrželka nebo bazalka dodají fazolím svěžest a vůni.
Česnek a cibule: Orestujte na pánvi cibuli a česnek, poté přidejte fazole. Tato kombinace je vždy výborná.
Koření: Vyzkoušejte kmín, papriku, chilli nebo uzenou papriku. Koření dodá fazolím hloubku a bohatou chuť.
Zelenina: Přidejte nakrájenou papriku, rajčata nebo kukuřici. Více barev a chutí udělá z obyčejných fazolí skvělý pokrm.
Chleba ve vajíčku
Jednoduchý a rychlý recept, který se dá snadno vylepšit několika drobnostmi.
Sýr: Před smažením chleba ve vajíčku jej posypte nastrouhaným sýrem. Může to být parmazán, čedar nebo jakýkoli jiný sýr podle vašeho gusta.
Bylinky: Do vajíčka přimíchejte nasekanou pažitku, petrželku nebo bazalku.
Koření: Přidejte špetku soli, pepře a muškátového oříšku přímo do vajíčka. Chuť bude intenzivnější a zajímavější.
Čínská polévka
Čínská polévka z pytlíku je rychlé a pohodlné řešení, ale může být poněkud nevýrazná.
Čerstvá zelenina: Přidejte do polévky kousky mrkve, brokolice, špenátu nebo cukety. Zelenina dodá polévce křupavost a barvu.
Vejce: Do horké polévky pomalu vlijte rozšlehané vejce. Vytvoří jemné vaječné nitky, které polévku obohatí.
Maso: Pokud máte možnost, přidejte do polévky kousky vařeného kuřecího masa nebo krevety.
Koření a omáčky: Pár kapek sójové omáčky, rybí omáčky nebo troška čerstvého zázvoru a česneku dodají polévce výraznější chuť.
Bramborové knedlíky v prášku
Bramborové knedlíky jsou skvělým základem pro mnoho pokrmů, ale jejich instantní verze může být nudná.
Sýr: Do těsta na knedlíky přimíchejte strouhaný sýr. Knedlíky budou chutnější a krémovější.
Bylinky a koření: Přidejte do těsta nasekanou pažitku, petrželku nebo špetku muškátového oříšku.
Náplň: Knedlíky můžete naplnit kouskem uzeniny nebo sýra. Po uvaření vás překvapí lahodná náplň uvnitř.
Gulášová polévka z pytlíku
Gulášová polévka z pytlíku může být dobrým základem, ale je potřeba ji trochu vylepšit.
Cibule a česnek: Orestujte cibuli a česnek, než přidáte polévku z pytlíku. Chuť bude výraznější a polévka voňavější.
Maso: Přidejte kousky vařeného hovězího nebo vepřového masa. Polévka bude sytější a chutnější.
Koření: Špetka mleté papriky, chilli nebo kmínu dodá polévce správný šmrnc.
Zelenina: Přidejte nakrájené brambory, mrkev, papriku nebo rajčata. Zelenina polévku obohatí a udělá ji vydatnější.