Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Pes Gump znovu naučí lidi žít. O čem bude pokračování českého filmového trháku?

3. srpna 2023 | 06:00

Všichni milovníci zvířat a rodinných filmů se nejspíš zaradují. Oblíbený snímek s hlavním psím hrdinou se totiž vrací do kin. O čem bude pokračování příběhu Gump – pes, který naučil lidi žít, na který přišlo v roce 2021 do kina přes 200 tisíc diváků?

Statečný psí hrdina se vrací

Statečný psí hrdina se vrací do kin. Stejně jako u předchozího dílu vyšla nejprve stejnojmenná kniha a nyní už se chystá filmové pokračování. Těšit se můžeme na stejné herecké hvězdy jako v předchozím díle, tedy například na Bolka Polívku, Karla Rodena i Richarda Krajča. Objeví se ale i nové filmové hvězdy, které si v prvním snímku nezahrály. Mezi nimi je například herec Štěpán Kozub, kterého režisér filmu F. A. Brabec jako jediného obsadil do role záporáka. Celý děj, který navazuje na předchozí příběh, je bohatý na komické prvky, takže nejen o dojemné okamžiky, ale ani o humor nebude nouze.

VIDEO: Jak bojuje tvůrce psího hrdiny Gumpa proti množírnám? Podívejte se: 

Video se připravuje ...
Tvůrce psího hrdiny Gumpa bojuje proti množírnám: Psí byznys v covidové době děsivě narostl • VIDEO: Markéta Volfová, Lukáš Červený

Příběh Gumpa je k zamyšlení

V prvním filmu, který se objevil na filmových plátnech v roce 2021, hledal pes Gump toho pravého páníčka. A ten je pro každého pejska jenom jeden. Poutavý a napínavý příběh toulavého pejska, jenž objevuje lidský svět, vás pohladí na duši a přiměje si poplakat. Po zhlédnutí si řada lidí začala uvědomovat, jak moc lidé a psi souzní a že dohromady tvoří nerozlučné spojení.

V pokračování se diváci mají setkat se sestrou pejska Gumpa jménem Jenny. Tu si na začátku prvního filmu koupili noví páníčci. A právě nově obsazený herec Štěpán Kozub si nyní zahraje jejího zlého majitele. Zajímavostí je, že příběh filmu není zase tak moc daleko od pravdy. Hlavní hrdinku představuje roční fenka Jenny, kterou producent snímku Filip Rožek doopravdy zachránil z romské osady na Slovensku, kde ji objevil. Její osud mu nebyl lhostejný, a fenečky se proto ujala jeho rodina. Její skutečnou paničkou se stala jeho maminka.

Richard Krajčo v hlavní roli

Jak jsme již naznačili, v připravovaném filmu s názvem Gump — jsme dvojka znovu zazáří Richard Krajčo, ba co víc: tentokrát si v něm dokonce střihne hlavní roli hrdiny bojujícího proti zlému padouchovi, tedy proti páníčkovi Jenny. A těšit se samozřejmě můžeme i na dobře známého hrdinu: psa Gumpa. Podle dostupných informací by mělo být pokračování snímku ještě zábavnější a o napětí ani o humor nebude nouze. „Na minulé natáčení mám skvělé vzpomínky a po přečtení scénáře druhého dílu vím, že bude ještě zajímavější a zábavnější,“ svěřil se Krajčo pro web totalfilm.cz. Vypadá to, že se tedy máme skutečně na co těšit.

Autor: Tereza Brožová