Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Last minute dovolená – na co nezapomenout?

17. července 2023 | 00:00
Prezentace klienta |

Plánujete vyrazit na letní dovolenou v rytmu super last minute? Za nejnižší cenu zájezdu a s odjezdem během několika následujících dnů? Vyberete zájezd, koupíte a den dva na to letíte k moři. Na co byste neměli zapomenout při super rychlém balení na last minute dovolenou?

Letecky na last minute? Ideální volba

Vyrazit do většiny oblíbených letních destinací leteckou dopravou je komfortní. Letošní populární cíle nejen na last minute dovolenou jako je Řecko, Španělsko, Bulharsko, Egypt či Tunis jsou pro pohodlnou cestu autem nebo autobusem daleko. Takže hurá naskočit na křídla a vyletět. A nezapomenout si s sebou do letadla vzít příruční tašku nebo batůžek, kam uložíte potřebné dokumenty, jako cestovní pas (ideálně platný), víza, smlouvu k zájezdu. Pokud cestujete s dětmi, je dobré se postarat o jejich zábavu pro vaše klidné nervy. Oblíbené hračky, omalovánky, hry i tablet s pohádkami. A nějakou mňamku do letadla rozhodně přibalte s sebou!

Plážová výbava

Už se nemůžete dočkat, až ráno vstanete a poběžíte obsadit lehátko na pláži? Díky last minute zájezdům si tohle můžete splnit téměř ze dne na den. Nezapomeňte na plážovou tašku, čepici nebo klobouk, sluneční brýle, oblíbenou knihu a hlavně plavky (neplatí pro vyznavače nudismu). A hurá relaxovat! Pokud fandíte aktivnímu trávení času u moře, přibalte šnorchl, plavecké brýle a na místě omrkněte nabídky vodních atrakcí.

Autor: STUDENT AGENCY, AdobeStock

Zahraniční měna

Dolary nebo Eura lze v dnešní době dovézt kamkoli, i v exotických destinacích se stále častěji setkáte s preferováním Eura oproti Dolaru. Je vhodné si vzít alespoň nějakou hotovost, abyste se vyhnuli případným poplatkům za výběry z bankomatů. V případě fakultativních výletů lze většinou platit kartou, ale mohou nastat situace, kdy se vám hotovost bude hodit. A štěstí přeje připraveným.

Cestovní pojištění

Jedna z věcí, která se na první pohled může zdát zbytečná, ale v případě potřeby ušetří na výdajích velké částky. Ať už by se vám stalo cokoliv, třeba jen stoupnutí na mořského ježka, ošetření v zahraničí české zdravotní pojištění nepokrývá. Cestovní pojištění lze zakoupit přímo v rámci sjednávání last minute zájezdů u cestovní kanceláře, případně online u pojišťoven nabízejících cestovní varianty pojištění.

Opalovací krém

Ať už se rozhodnete pro jakoukoliv last minute dovolenou, opalovací krémy a spreje s UV faktorem by měly být základem vaší povinné výbavy. Přípravky s UV 50 by neměly chybět v žádné domácnosti. Nezapomínejte se mazat několikrát denně, spálená záda dokáží pěkně znepříjemnit hned několik dní vaší cenné dovolené. Nezapomeňte ani na rty a balzámy s UV faktorem. Opary dovolenkové naladění taky umí pokazit.

Autor: STUDENT AGENCY, AdobeStock

Lékárnička

Náplasti, prášky na bolest hlavy, nosní sprej, pastilky na škrábání v krku, panthenol na spáleniny nebo fenistil na štípance od hmyzu i kvalitní repelent by neměl chybět v dovolenkové kápézetce. Samozřejmě ani ty léky, které užíváte pravidelně.

Zásuvky

Pokud se chystáte do exotičtější destinace, připravte se na jiný typ zásuvek, než na který jsme zvyklí u nás v Česku. Ideálně si ověřte, jaké zásuvky mají ve vámi vybrané zemi. Případně doporučujeme využívat univerzální adaptéry s několika typy koncovek, které můžete využít po celém světě.

Hlavně si to užít!

Nejdůležitější, na co nezapomenout, je pořádně si svou letní last minute dovolenou u moře užít a opravdu si odpočinout. Když se budete balit na dovolenou, seznam věcí k odškrtávání je obrovský pomocník, jak mít vše pod kontrolou. S posledním odškrtnutím radostně odfrknete a pak hurá za relaxem, zábavou a dobitím vaší energie. Přejeme vám dovolenou přesně takovou, jakou ji chcete mít, a krásné léto!

Autor: STUDENT AGENCY, AdobeStock