Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zimní dovolená pro akční bohyně i požitkářky: Užijte si luxusní wellness a lyžovačku na Slovensku!

Štrbské pleso
14. února 2023 | 00:00
Prezentace klienta |

Čekají na vás zasněžené dvoutisícovky, horská plesa a saunové světy s panoramatem ikonických Tater. Vezměte své nejlepší kamarádky a vyrazte na zaslouženou dámskou jízdu. Nebo s sebou klidně vezměte i děti!

V malebné horské osadě Podbanské se ocitnete na rozhraní Vysokých a Západních Tater. O bezkonkurenční výhledy se vám postará majestátní slovenský národní symbol Kriváň a vrch Bystrá. Impozantní přírodní scenérii dotváří divoká raftová řeka Belá. Když se po vzoru filmu S tebou mě baví svět (akorát v ženské sestavě) rozhodnete pro dovolenou s dětmi, tak i malá procházka stačí na to, aby vás všechny ohromila zdejší voňavá smrková údolí. Nuda tedy rozhodně nehrozí! Lesní stezky jsou tu až magicky pohádkové díky fantastickým řezbářským dílům. Těm dali místní lidoví mistři podobu zvířat a permoníků.

Podbanské
Autor: Martin Crep, www.podbanskerezort.sk

Vychytávkou této oblasti je prvotřídní a zároveň největší hotelový wellness ráj v Grand hotelu Permon. Vaše tělo se tu během masáží doslova rozloží na atomy a zkrášlovací procedury jsou dámským jízdám šité na míru. Stylový hotel Pieris zase poskytuje dokonalé soukromí a skvělý wellness relax, který oceníte hlavně při pobytech ve dvou. Celá podtatranská oblast nabízí řadu možností ubytování, ze kterých si vybere prostě každý. Některé z nich nabízejí v ceně pobytu dokonce i skipas.

Štrbské pleso
Autor: © Vicktor Belicak

Když se rozhodnete vyrazit na lyže nebo běžky, případně se vydáte na horskou túru, tak máte v okolí na výběr hned z několika možností. Perfektní bílou stopu najdete přímo poblíž hotelů v Podbanském. Běžkařské tratě vedoucí přes lesy na Štrbském Plese jsou vzdálené do 20 minut autem. Také si můžete užít 9 kilometrů pohodových i středně těžkých sjezdovek zpod vrcholu Předního Soliska. Na slunné terase Horské chaty pod Soliskem si s šálkem horkého čaje nebo výborným jídlem vychutnáte nádherný výhled na jezero Štrbské pleso a Národní park Nízké Tatry.

Tatranský ľadový dóm
Autor: © TMR, a. s., Marek Hajkovský QEP

Vysoké Tatry na lyžích i perfektní sáňkování zažijete ve střediscích Tatranská Lomnica a Starý Smokovec. Jedenáctimetrový Tatranský ledový dóm ve Smokovci se vám postará o parádní wow efekt. Ve večerním barevném osvětlení je totiž úchvatný. Můžete si ho jen projít nebo si sem zajít na koncert. Unikátní lanovkou se od ledového Skalnatého plesa dostanete až na druhou nejvyšší tatranskou horu – Lomnický štít (2 634 m n. m.). Připravte se na doslova vrcholný zážitek díky výhledu z visuté lávky.

Naplánujte si výlet s kamarádkami a užijte si slovenské hory. Další inspirace na výlety najdete na www.slovakia.travel.

Video se připravuje ...