Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Suchá pokožka vlasů a lupy v zimě trápí celou řadu žen

13. února 2023 | 00:00
Prezentace klienta |

Se suchou pokožkou a lupy často bojujeme hlavně v zimním období. Chlad vysušuje celkově naši kůži, a tu pod vlasy nevyjímaje. Tím spíš, když řada z nás nerada nosí čepici, abychom si nerozcuchaly pečlivě vytvořený účes. Vysušená vlasová pokožka však produkuje zvýšené množství mazu, což nás zaprvé vede k častějšímu mytí vlasů a další dehydrataci, za druhé je to ideální prostředí pro kvasinkovou houbu Malassezia, která se mazem živí a dále poškozuje pokožku. Řešením je vlasová kosmetika, která obsahuje aktivní a účinnou látku pirokton olamin, která pomáhá eliminovat Malassezii a zároveň dodává dlouhodobou hydrataci – například produktová řada Derma X od Head & Shoulders.

Zima a sucho často potrápí i pokožku hlavy. V chladných měsících bychom si proto o to víc měli všímat, jestli naše koruna krásy netrpí. Suchá pokožka na hlavě není jen suchá, ale obvykle i poškozená. Jinými slovy, kožní bariéra pokožky je narušená, a proto nedokáže udržet potřebnou vlhkost. Je jako prasklá váza, která sice drží pohromadě, ale voda z ní prosakuje. Příčinou může být časté umývání vlasů, roční období či nevhodná kosmetika. Když je pokožka hlavy příliš suchá, mohou na tento stav zareagovat mazové žlázy zvýšenou produkcí mazu. Mazem se však živí nevítaný host – kvasinková houba Malassezia. Ta sice žije přirozeně na pokožce hlavy, ale způsobuje neplechu až u 50 % populace. Poškozuje pokožku, a proto z ní pak uniká vlhkost, což vede ke svědění, suchosti a lupům. Co s tím?

Účinná vlasová kosmetika DERMAxPRO od Head & Shoulders

Tím, že je loupání pokožky znakem závažnějšího problému, jen povrchová hydratace ho neodstraní. Lidé zkoušejí různé hydratační přípravky, ty si ale s Malassezií často nedovedou poradit a trvalou úlevu nezajistí. Na rozdíl od běžných hydratačních šamponů vlasová kosmetika DERMAxPRO obsahuje aktivní a účinnou látku pirokton olamin, která pomáhá eliminovat Malassezii a zároveň dodává dlouhodobou hydrataci. Celá řada je vyvinutá na boj s nejčastějším problémem suché vlasové pokožky a pomáhá posilovat kožní bariéru, aby byla pokožka na hlavě vlhčí, vyživená a bez lupů. Stav pokožky na hlavě se potom projeví i zdravějšími a lesklejšími vlasy.

Autor: Head & Shoulders

Základem je čištění a výživa

Představujeme vám dva jednoduché kroky, jak mít vyživenou, správně hydratovanou pokožku hlavy a vlasy bez šupinek a lupů. Rituál péče o suchou pokožku na hlavě s produkty DERMAxPRO vyvinuli a dermatologicky testovali odborníci.

1. krok: Čištění

Pokud vás trápí suchá, šupinatá pokožka na hlavě, jenom klasické hydratační přípravky nepomůžou. Šampón DERMAxPRO od Head & Shoulders čistí pokožku hlavy a jeho aktivní složka pirokton olamin pomáhá eliminovat Malassezii, čímž zabezpečuje trvalou vlhkost.

Tato účinná složka vlasové kosmetiky DERMAxPRO působí na skutečnou příčinu ztráty vlhkosti pokožky na hlavě. Neposkytuje jen dočasnou, povrchovou nápravu, ale doplňuje vlhkost přirozeným způsobem.

Autor: Head & Shoulders

2. krok: Výživa

Na rozdíl od běžných kondicionérů obsahují kondicionéry DERMAxPRO Head & Shoulders bohatý vyživující krém a dodávají pokožce až dvojnásobné množství složek bojujících proti vysušování v porovnání se samotným šamponem. Jsou proto nezbytnou výbavou pro lidi s lupy, kteří v rámci péče o vlasy používají i kondicionér. Běžné kondicionéry by totiž snížily účinnost tohoto šamponu.

Řadu vlasové kosmetiky DERMAxPRO od Head & Shoulders seženete v drogerii ROSSMANN nebo na jejím e-shopu, který je dostupný z aplikace ROSSMANN CLUB. Více informací najdete zde.