Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Chystáte se na dovolenou? S námi si zabalíte na jedničku!

Stačí jen správně zabalit a můžete vyrazit
13. června 2022 | 06:00

Taky rádi cestujete? Pokud občas podléháte panice, že se vám do kufru už nic dalšího nevejde, máme pro vás pár triků, jak ho naplnit až do těch nejmenších záhybů.

Správná technika balení je věda sama o sobě. A jak na to, abyste si v cílové destinaci vybalila úhledné oblečení místo jedné nevzhledné hory „hadříků“?

Než se pustíte do balení, zaměřte se na to, jak dlouho bude vaše dovolená trvat. Podle toho zvolte typ zavazadla a velikost. Poté si předem vyberte oblečení a doplňky, a vyskládejte si vše pečlivě před sebe, abyste získala představu, co všechno povezete.

Balte ve vrstvách

Balení není o tom, že vše naházíte do kufru bez ladu a skladu. Na dovolené byste pak byla nemile překvapena, že máte velmi pomačkané oblečení. Doporučujeme balit vše hezky ve vrstvách. Nejdříve začněte spodní vrstvou, kdy věci naskládáte na dno kufru – začněte botami, knihami, toaletní taštičkou, spodním prádlem a přidejte trička. Prostřední vrstvu by měly tvořit kalhoty a sukně, které rozložte na polovic, dále sem patří košile, halenky, svetry a oblečení z jemných tkanin. Až na posled vytvořte horní vrstvu, kam přidáte bundy, večerní šaty či pásky.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Lucie Ulmanová