Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Katka z Kladna: Své „ano“ jsem mu řekla v podmořské restauraci na Maledivách!

Dvě perly Malediv – průzračné moře a typické vodní vily na kůlech.
18. ledna 2022 | 00:00
Prezentace klienta |

Se svým současným manželem Romanem (38) se Katka (33) seznámila před čtyřmi lety na večírku kamarádů v rodném Kladně. Jak přiznává, po delší době narazila na chlapa, který ji zaujal, a tak se mu rozhodla dát šanci. Po pár schůzkách, večeři a kinu bylo jasné, že půjde o něco víc než o románek. Nakonec Katka s Romanem zažili pohádkovou svatbu a žijí spolu dodnes.

„Maledivy mi vyrazily dech,“ rozplývá se Katka

Dovolenou na exotickém souostroví dostala Katka od Romana ke druhému výročí seznámení. „Vzpomínám si, jak byl už měsíc předem Roman nemluvný,“ popisuje. Když se den před odletem dozvěděla, že jedou na dovolenou na Maledivy, padla z toho na zadek. „Čekala jsem, co se z toho vyklube, protože mi bylo divné, že si mám vzít v listopadu dovolenou.“ Zpětně si pochvaluje, že nedala na svou přirozenou podezřívavost.

Nádherný Atol s průzračně čistým mořem

Celých deset dní strávili Katka s Romanem v oblasti Jižního Ari Atolu. Oba si užívali bílé písčité pláže vyhřáté sluncem, povídali si na lehátcích u moře v příjemném stínu palem a sem tam se šli osvěžit do vln. Mělké moře lákalo ke šnorchlování i potápění. Objevili krásy podmořského života, viděli na vlastní oči hejna rybek i pestrobarevné korály. Ale to Katka ještě netušila, že to není všechno. „Roman mi pořád připadal trochu zakřiknutý, tak jsem se trochu bála, co chystá,“ vzpomíná.

Nikdy nezapomene, jak ji Roman požádal o ruku

„První týden v Sun Islandu byl neuvěřitelný. Nebýt toho, že Roman moc nemluvil, připadala jsem si jako v ráji,“ říká i po dvou letech Katka úsměvem. Společně chodili k moři, objevovali místní památky a užívali si lázně přímo v resortu. Pak přišel den, kdy ji Roman vzal na nedaleký ostrov Rangalifinolnu do vyhlášeného resortu Hotel Conrad Maldives Rangali. Tam Katku se zavřenýma očima zavedl do podmořské restaurace. Když otevřela oči, už před ní klečel a požádal ji o ruku. Další rok v létě se vzali. „Letos se tam chystáme zase,“ usmívá se Katka a dodává, že své milované Maledivy doporučuje i svým kamarádům.