Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Další ročník F.O.O.D. pikniku se blíží! Přijdete se podívat?

F.O.O.D. piknik
23. srpna 2019 | 06:00

Co budete dělat první zářijovou neděli? Půjdete s kamarádkou na redakční piknik! Bude to svátek skvělého jídla, milovníků vaření, ale třeba i muziky. Tady je několik tipů šéfredaktorky F. O. O. D. Dariny Křivánkové, proč vyrazit do pražského parku Ladronka a užít si den naplno.

Místo pro setkání

F. O. O. D. piknik je ideální místo na setkání s někým, s kým jste se dlouho neviděla – se spolužačkou, vzdálenou sestřenicí, kamarádkou z dětství. Kde jinde se sejít než nad dobrým jídlem? Přijďte si pak udělat společnou fotku do redakčního stanu a můžete vyhrát některou z krásných cen. Losovat se bude v průběhu celého dne. 

Cooking show po celý den

Vařit vám budou skvělí kuchaři z Gourmet Academy, spolupracovníci redakce a své kuchařské umění předvede například i Markéta Pavleje alias Kitchenette. A všichni prozradí pár svých triků. 

Dávka energie Lukáše Hejlíka

Autor Gastromapy a spolupracovník časopisu F. O. O. D. Lukáš Hejlík vás provede celým piknikem. Nikdo neochutnal tolik jídel v různých koutech naší země a nikdo nemá tolik energie jako on. Strávit s ním alespoň chvíli je zážitek. Vy si budete moci Lukáše užívat celých sedm hodin.

Piknikové koše 

Připravené budou i piknikové koše naplněné dobrotami. Prodávat se budou za velmi přátelskou cenu a vy už pak jen můžete rozložit deku do stínu stromů a začít hodovat.

Co musíte ochutnat? Doporučuje Darina Křivánková, šéfredaktorka F.O.O.D.

Těšit se můžete na stovku stánků se skvělým jídlem a pitím. Co by vám rozhodně ujít nemělo? 

1. CIDRERIE 

Skvělý perlivý nápoj z jablek od Jáchyma Klimenta, který se připravuje stejnou metodou, jakou se dělá pravé šampaňské. 

2. MANGALICA 

To jsou paštiky, pomazánky, trhané a konfi tované maso z tradičního maďarského vepřového plemene. 

3. TAMARINDTREE 

Dim sum, což jsou čínské knedlíčky několika druhů, Pork bun alias bůčkové nebe, Char siu bao a další skvělé asijské speciality najdete u stánku TamarindTree. 

4. GULE FOOD TRUCK 

Ochutnáte čerstvě připravené tvarohové mini koblížky s různými polevami a posypy. Já doporučuji slaný karamel, bounty či skořičák a k tomu výběrovou kávu ze severočeské pražírny Nordbeans.

1. září se na vás těšíme na Ladronce! Bude to stát za to!

Dorazíte? Bude to stát za to!
Autor: F.O.O.D.

Autor: red