Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Nahá těla v odpadcích. Tyhle mořské panny ve vodě neplavou!

2. srpna 2019 | 06:00

Projekt s názvem Plastikophobia vymyslel Benjamin Von Wong. Ve svých instalacích využívá převážně plasty, které se svými pomocníky najde v přírodě. Snaží se tak poukázat na opravdu velký problém znečištění naší planety. Snad jeho umění otevře oči nejednomu z nás.

Benjamin věděl, že téma odpadu je samo o sobě nudné, a snažil se najít způsob, jak ho udělat o něco zajímavější. Cílem projektu je zaujmout více lidí, vyvolat diskusi a inspirovat další lidi k recyklaci. Navíc také vyčistit životní prostředí od veškerého plastu.

Do projektu – konkrétně fotografování mořských panen – se zapojilo mnoho dobrovolníků. Museli nashromáždit přes 10 000 plastových lahví. Dalším projektem byly mořské vlny, u kterých se snažili upozornit na to, kolik plastů se vejde do celého oceánu. Vlny vytvořili z plastových brček, kterých nashromáždili 168 000. Na další fotografie zase museli najít 18 000 plastových kelímků. Ani při tak velkém množství to nebyl žádný problém. Všechny projekty si můžete prohlédnout v naší fotogalerii:

Autor: Markéta Luštincová
Video se připravuje ...