Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Víte, jak se starat o šperky, aby nikdy neztratily svůj lesk?

Jak na správnou údržbu šperků tak, aby byly krásné co nejdéle?
5. října 2018 | 00:00
Prezentace klienta |

Pokaždé, když se radujeme z nového šperku, je třeba si uvědomit, že vztah mezi námi a jím nekončí ve chvíli, kdy nám přilne k prstu, zápěstí či dekoltu. Jestliže chceme, aby nám klenot přinášel lesk a radost dlouhá léta, měli bychom o něj pravidelně pečovat a dodržovat při této péči určitá pravidla. Čtěte dál a odhalte s námi tajemství věčně oslnivých šperků.

Šperkům ubližuje voda, sport i make-up

Voda, vzduch, výkyvy teplot, agresivní chemikálie či pot, to vše způsobuje šperkům znatelné vady na kráse. Šperky si proto sundávejte při koupání, úklidu i fyzické zátěži a nejlépe i na spaní. Vyvarujte se kontaktu s mýdlem, make-upem a s tvrdými kovy. Šperkům se nejvíce zavděčíte, pokud je uložíte do vypolstrované šperkovnice tak, aby se o sebe vzájemně netřely.

Dopřejte šperkům pravidelný servis a kosmetické úpravy

Může se však stát, že i když si své šperky opatrujete jako oko v hlavě, jejich lesk po nějaké době bude působit poněkud mdle. Stejně jako lidé i šperky stárnou a je to naprosto přirozený proces. Zejména zlato nepatří mezi nejtvrdší kovy, a proto se obzvlášť na něm mohou léta nošení projevit. Aby byly šperky stále krásné a dokonalé, stačí jim čas od času dopřát elixír mládí v podobě povrchové úpravy, kterou vám provedou ve většině zlatnictví.

Pečujete o své šperky?
Autor: prsteny.cz

Šperky Rýdl vědí, jak si své zákazníky hýčkat

Za povrchovou úpravu šperků se samozřejmě běžně platí, ale s nákupem jakéhokoliv šperku ve zlatnictví Šperky Rýdl získáte službu celoživotního servisu zdarma. Jednou za dva roky si tak můžete nechat obnovit povrch zakoupeného šperku, ať už v lesklém nebo matném provedení či v jejich kombinaci. Šperk bude po úpravě jako nový a vy se můžete těšit z jeho znovuobnoveného zářivého lesku.

Ještě, než se ve Špercích Rýdl naplno pustili do výroby a prodeje šperků, své přední postavení na trhu si získali především prodejem zásnubních a snubních prstenů. Kromě toho, že jsou schopní zhotovit vám jakýkoliv prstýnek přesně podle vašich představ, vám k němu poskytnou i 3letou záruku, což jen dokazuje, jak moc si za kvalitou svých šperků stojí.