Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Jak trpí naši muži?

18. listopadu 2016 | 00:00
Prezentace klienta |

Strašně! Jako by nestačilo, že se s prvním padajícím listím přiblíží tříměsíční pauza ve fotbalové lize a váš partner nebude moci každou sobotu tři hodiny pokřikovat na rozhodčího a že na kole si zajezdí, až zas vykvetou první pampelišky, a také že naši už prohrávají na kluzišti i s týmem Bulharska, ke všem těmto malichernostem se náhle přidá nejstrašnější drtič mužné síly a elánu do života, choroba z nejhroznějších – rýmička či nachlazení.

Známe to všechny. To kýchající tělo bez duše, které se vám plouží po bytě a dává okatě najevo, že na něj právě sahá smrt – to je váš churavý partner nakažený ukrutnou nemocí. Ať už se nakazil v práci, v MHD, či v hospodě, bude to s ním pár dní složitější a pro vás bude nejlepší zvolit nejefektivnější způsob léčby – léčbu tichem.

Autor: Vicks

Nebuďme však zbytečně zlé a pohrdlivé. Američtí vědci ve své studii z roku 2011 muže částečně rehabilitovali. Potvrdili totiž, že rýma a nachlazení u pánské části populace mají opravdu mnohem horší průběh. Na vině není nic jiného než hormony. Ty ženské, které mužům (v lepším případě) chybí. Ženské hormony totiž podle profesora Uphama působí jako ochrana – při hrozící nákaze rychle zalarmují imunitní systém ženy a ten pak s rýmou a nachlazením vcukuletu zatočí, zatímco mužům nezbývá než trpět.

V návaznosti na tuto studii jsme se rozhodli chlapské churavění důkladně zmapovat. Analytickým přístupem, od chlapa k chlapovi, sestavujeme jedinečnou taxonomickou publikaci 1. ilustrovaný atlas marůdků. ZDE najdete několik základních archetypů churavějících mužů. Budeme rádi, když nám s mapováním marodů pomůžete. Přidejte i vy toho svého, ať je náš atlas kompletní.