Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Když jsem to dokázala já, zvládnete to i vy

Lucie Semotamová vyhrála soutěž Silueta 2015. Cenu jí předávala Pauline Janebová, jednatelka společnosti CWP výživové poradenství s.r.o.
11. ledna 2016 | 14:45
Prezentace klienta |

Dokážete si představit, že byste měli o 50 kg více? Myslíte si, že je reálné takovouto váhu za 9 měsíců shodit? Ano je. O svůj příběh se s námi podělila Lucka, které se to podařilo navzdory mnoha zdravotním problémům. Kromě vítězství sama nad sebou navíc vyhrála první místo v soutěži Silueta 2015. Začtěte se do jejího příběhu.

Lucie Semotamová je mladá, elegantní slečna, které byste rozhodně nehádali dřívější váhu přes 100 kg. Jako každá žena řešila svůj vzhled i váhu, a to nejen kvůli přízni opačného pohlaví. S nástupem na střední školu se dostavil stres a především nedostatek času vykonal své. Lucka se nestíhala během dne pořádně najíst, a tak to většinou doháněla po večerech. A že hlad měla pořádný. Váha začala nemilosrdně stoupat.

Další překážka přišla po nástupu do práce, kdy si zranila koleno a musela na operaci. Bohužel nestačila jedna a spolu s kortikoidy jí váha vystoupala o dalších 20 kilogramů. Během deseti let podstoupila sedm operací. Nakonec se jí váha vyšplhala na neuvěřitelných 125 kg.

Lucie před dietou
Autor: Cambridge diet

Nevěděla si rady a tehdy jí pomohla náhoda. Sestra jejího kamaráda, kterou pár měsíců neviděla, byla najednou štíhlá a za poměrně krátkou dobu. Lucka tedy neváhala a na vše se vyptala. A tak se poprvé dozvěděla o Cambridge Diet. Ihned se objednal do brněnské pobočky a brzy měla domluvenou první schůzku. Ačkoliv byla zpočátku nedůvěřivá, neboť vyzkoušela dle jejích slov snad už opravdu všechno, paní poradkyně jí byla velkou oporou a vše jí vysvětlila

Lucka se od ní dozvěděla, že se jedná o lékařsky ověřenou dietu, která je založena na více jak 30 letech zkušeností ve světe a v České republice slaví úspěch již 15 let. Dietu lze přizpůsobit individuálním požadavkům a má několik programů, které jsou vhodné pro pozvolné hubnutí, jako pročišťovací kůra, pro udržení ideální váhy nebo právě pro rychlé a bezpečné hubnutí. Dieta dodává všechny, pro tělo nezbytné látky a je nutričně vyvážena. Nízkokalorická dieta Cambridge Weight Plan je speciálně vyvinuta tak, aby obsahovala nízké množství sacharidů a samozřejmě bílkoviny a tuky. Tato kombinace pomáhá vyvolat tzv. ketózu, která má pozitivní vliv na osobu, která je v programu. Potlačuje hlad a napomáhá pocitu dobré nálady.

Autor: Shutterstock.com

Co je to tedy ketóza?

Ketóza je stav, kdy tělo začne využívat vlastní tuk jako zdroj energie. Vzhledem k vyčerpání zásoby sacharidů přechází tělo na náhradní zdroj a tím je právě uložený tuk. Tělní tuk je štěpen na malé částečky, takzvané ketony, které dodávají energii tkáním místo sacharidů. Cambridge Diet je tedy vytvořena tak, aby obsahovala málé množství sacharidů, které budou stačit na okamžitou spotřebu a nebudou se tedy ukládat ve formě nevzhledných tukových polštářků.

Lucka se tedy pustila do hubnutí. Nejprve se musela naučit pravidelně jíst a první týden byl pro ni asi nejtěžší. Nicméně výsledky na sebe nenechaly dlouho čekat. Za 9 měsíců se jí podařilo zhubnout neuvěřitelných 52 kg. A váhu si drží dodnes. Snížení váhy ocenilo nejen okolí, ale i její vlastní tělo. I když se nezbavila všech zdravotních problémů, mnohé ustoupily. A jako třešnička na dortu pak bylo vítězství v soutěži Silueta 2015.

Lucie po Cambridge diet
Autor: Cambridge diet

Přemýšlíte také o změně? Chcete se zbavit vánočních kil nebo již dlouhodobě řešíte svou váhu? Objednejte se na konzultaci k jednomu z mnoha poradců po celé České republice a začněte svou přeměnu. Už žádné výmluvy.

Více o dietě se dozvíte zde: www.cambridge-diet.cz/pribehy-klientu