Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Redakční anketa: Čím si zpříjemňujeme sychravý podzim?

  • Podzim může být i krásný!
    7. listopadu 2014 | 06:00

    Kdyby celý podzim svítilo sluníčko a všude kolem nás lítaly barevné voňavé listy, byl by podzim pravděpodobně mým nejoblíbenějším ročním obdobím. Naneštěstí většinu času spíše prší, fouká vítr a teče nám z nosu. Proto jsem se zeptala svých kolegyň z redakce, jestli mají nějaký rituál, díky kterému je pro ně podzim mnohem příjemnější. A čím si ho zpříjemňujete vy?

  • Alena Dušková, redaktorka Blesk pro ženy

     

    redakce
    Autor: archiv firem
    I když podzim není mým oblíbeným obdobím, přesto jsou věci, které mám na něm ráda. Jsou to třeba procházky přírodou v době, kdy se vybarvuje listí, nebo popíjení voňavého čaje po návratu z venku. Miluji také večery, kdy mi zbyde volný čas a já se zachumlám pod deku a nerušeně si čtu. A ještě jednu věc opravdu zbožňuji - chryzantémy a vřesy, kterými si na podzim zdobím byt a nabíjím se díky tomu pozitivní energii.
  • Andrea Zelníčková, redaktorka bleskprozeny.cz

     

    redakce
    Autor: archiv
    Poměrně dlouho jsem přemýšlela, co mě vlastně na podzimu baví a přišla jsem na to až letos. V létě jsme si totiž pořídili zázračný bezkouřový gril LotusGrill, na kterém se dá grilovat i uprostřed obýváku. Takže si zpříjemňuji sychravé dny lahodným masem a křupavou zeleninou a díky ústřednímu topení se cítím jako na letním pikniku. Po jídle si uvařím pečený čaj a pustím film.
  • Blanka Kubíčková, redaktorka Blesk pro ženy

     

    Blanka Kubíčková
    Autor: archiv
    Jakmile začne podzim, začnu si dopřávat pravidelné masáže a chodím na jógu. Tyto činnosti mě zklidňují a zlepšují nejen moji náladu, ale i stav těla a duše. Pokud vás trápí podzimní deprese, rozhodně vyzkoušejte můj recept, jak ji zahnat.

     

  • Marie Šilhová, redaktorka bleskprozeny.cz

     

    redakce
    Autor: archiv
    Mám podzim docela ráda, přijde mi to kouzelné období samo o sobě, takže zpříjemňovat si ho nějak extra nemusím. Procházky a svařák považuji právě za ty hezké podzimní radosti. Ale když je venku pošmourné počasí a šedivo, snažím se nepropadat špatné náladě a sáhnu po nějakém barevném kousku oblečení. Stálicemi v podzimním šatníku jsou zelený a červený kabát, kterými se snažím rozjasnit den nejen sobě, ale i ostatním. Alespoň doufám. K tomu několik barevných šál a šátků a hned se ten deštivý den zdá tak nějak snesitelnější.

  • Tereza Jandová, grafička

     

    Tereza Jandová
    Autor: archiv
    Můj zaručený tip, jak si zpříjemnit studené a zamračené podzimní dny, je lehnout si na gauč, zapálit si několik vonných svíček a dát si víno. Nic mě nehodí do pohody tak jako tento rituál.
  • Marie Dvořáková, redaktorka Blesk pro ženy

     

    Majka Dvořáková
    Autor: archiv redakce
    Jakmile sychravý podzim ohlásí svůj příchod, trávím večery posloucháním klasických vinylových desek z gramofonu. Tyto retro chvíle jsou pro podzim jak dělané. Člověk se během nich trochu zasní, trochu zamyslí a hodně pobaví tím, co poslouchal ve dvaceti a že si ještě pamatuje všechny texty Laury a jejích tygrů, Pražského výběru nebo Hany Hegerové.
  • Lenka Chvostová, redaktorka bleskprozeny.cz

     

    ...
    Autor: archiv
    Když se na podzim začnou dny krátit a dopoledne je brzy tma, nemám vůbec chuť se procházet po venku. Dokonce ani nakupování hadříků a bloumání po obchodech mě nebaví. Mnohem raději si napustím vanu plnou horké vody, do které kápnu pár kapek voňavého olejíčku, zapálím svíčky, naliji si skleničku dobrého vína a alespoň hodinu relaxuji.
  • Brigita Zemen, redaktorka bleskprozeny.cz

     

    Brigita Zemen
    Autor: archiv redaktorky
    Podzim si zpříjemňuji sbírkou tenkých barevných čepic a podzimní kosmetikou, která je mnohem pestřejší, než ta letní. Užívám si vůni pleťových olejů, zemité barvy laků na nehty a červené rtěnky, které celé léto zahálely a teď je nejvyšší čas je povolat do zbraně.

Klíčová slova:  volný čas, anketa, redakce, podzim, dobrá nálada
Diskuse ke článku
.