Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Redakční anketa: Co děláme pro naše muže, i když nás to nebaví?

  • Uklidit kolem sebe pomáhá i uklidit si v sobě
    18. října 2014 | 06:00

    Pečeme po nocích buchty, jezdíme túry na kolech, ponocujeme, gruntujeme a sledujeme nesmyslné filmy. Redaktorky Blesku pro ženy a bleskprozeny.cz se svěřily s tím, co pro muže dělají a proč. Jak jste na tom vy? 

  • Marie Šilhová, redaktorka bleskprozeny.cz




    redakce
    Autor: archiv
    Asi to bude znít sobecky, ale to, že děláme něco, co nás nebaví pro svého partnera, je z jednoho prostého důvodu. Čekáme, že se nám to někde vrátí, ne? Když už nic jiného, tak se nám za to revanšuje svými city a láskou. Každopádně pokud bych měla vypíchnout jednu věc, jsem schopna v jednu ráno sednout do auta a jet za mužem. Podotýkám, že bydlí ode mne přes sto kilometrů. Stále to nepovažujete za velké gesto? Tak si k tomu přimyslete, že se ráno musím vrátit zpátky do Prahy, a to jsem zapřísáhlý odpůrce brzkého vstávání. Suma sumárum to ale stejně vlastně dělám tak trochu pro sebe, protože chvíle, kdy jsme spolu, jsou k nezaplacení!
  • Erika Pilátová, redaktorka Blesk pro ženy



    redakce
    Autor: archiv firem
    Je moc dobré si na tuhle otázku odpovědět jen tak sama sobě. My to dělat nechceme a je jisté, že ani oni. Jsem si jistá, že mě můj partner nikdy netahal na cyklo výlet, při kterém vypustím duši. Jela jsem sama od sebe, abych mu dokázala, že to zvládnu, aby viděl, že vydržím jako kůň. Hrajeme si na hrdinky a nakonec se nám to vlastně jen vymstí. Potvrzujeme, že vydržíme jako ten kůň, tak proč by nám pak podávaly kabáty, držely dveře a nosili nás na rukách.
  • Alena Dušková, redaktorka Blesk pro ženy




    redakce
    Autor: archiv firem
    Věcí, které dělám nerada a v podstatě jen proto, abych vyhověla, je celá řada. Například: peču, vařím a uklízím v nočních hodinách, kdy bych si už stokrát raději lehla na gauč a začetla se do knížky. V noci chodím do sklepa nakládat prádlo do pračky, jelikož je levný proud. Starám se o jeho děti, i když mám našich dvou nad hlavu. Bohužel nemůžu říct, že by mi to přičetlo nějaké plusové body. Říkám si, že být ,,potvorou" je rozhodně výhodnější povahový rys.
  • Andrea Zelníčková, redaktorka bleskprozeny.cz




    redakce
    Autor: archiv
    Když se ohlédnu pár let zpátky, vždycky jsem obdivovala maminku, jak kolem svých dětí, partnera a později i vnoučat dokáže skákat. Tehdy jsem si říkala, že JÁ rozhodně nebudu vařit, když se mi nebude chtít, ani nebudu nikomu jinému skládat trenýrky a trička. Bum! Čtyři roky vážného vztahu a je ze mě hospodyňka. Přestože bych se raději koukala na televizi, nebo si četla, peču koláč, vařím večeři, nebo aspoň uklízím, aby se měl můj milý dobře. A světe div se, když je spokojený, jsem i já. A nakonec mi to oplatí tím, že mě vezme do kina, nebo mi uvaří oběd do práce, a to je přece k nezaplacení.
  • Majka Dvořáková, redaktorka Blesk pro ženy




    Majka Dvořáková
    Autor: archiv redakce
    Jsem od přírody (nebo od výchovy, teď přesně nevím) typ pečovatelky. Jsem nejšťastnější, když můžu dětem péct koláče, manželovi servírovat teplé večeře, zapalovat svíčky a aromalampu, aby bylo doma útulno. Tedy tohle všechno dělám docela ráda, když mám čas a sílu. Jenže s mým nepraktickým mužem a jeho třemi a mými třemi potomky na tyhle věci nemám ani jedno. Večer jsem tak utahaná, že bych nejradši zalezla do postele a nehnula ani malíčkem, ale… ze všech sil se doplazím do kuchyně a v deset zadělám na buchty, aby byly na snídani, o víkendech pokládám podlahu (můj milý to neumí) a neustále pro někoho pořádám oslavy. A aby byl můj muž se mnou opravdu šťastný, chodím s ním na dýchánky s básníky, i když jim občas nerozumím ani slovo, sleduju filmy jen pro otrlé diváky, ačkoli jsem spíš na Mamma Mia a trávím hodiny v muzeu, i když by mi na prohlídku stačilo patnáct minut. A proč to všechno dělám? Jednak jsem se svým mužem ráda a pak…co by člověk neudělal, když je zamilovaný. Trochu ubrat se teprve učím.

Autor: MAJ
Klíčová slova:  anketa, redakce, láska a vztahy, muž, žena
Diskuse ke článku
.