Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nahlédněte do zákulisí redakce: Sledujte náš Instagram

13. srpna 2014 | 14:00

Sociální sítě posledních pár let doslova hýbou světem a ten, kdo nemá facebook, jako by nežil a "nikdy není v obraze". Zatímco Twitter stále v Čechách příliš úspěchu nesklízí, majitelé chytrých telefonů hromadně propadají kouzlu sociální sítě prostřednictvím fotografií. Stejně jako my!

Vítejte ve světě Instagramu!

Sociální síť, na které komunikujete primárně pomocí fotografií nese název Instagram a jedná se jednoduše o mobilní aplikaci, která už je zdarma dostupná nejen pro majitele iPhonů, ale i pro ty, jejichž operačnímu systému vládne Android.

To samozřejmě způsobilo, že se na Instagram začalo registrovat čím dál více lidí a vy tak máte jednoduchou možnost sledovat, jak doslova vypadají ty nejzajímavější, ale i všední momenty lidí z celého světa.

V čem je kouzlo Instagramu?

S trochou nadsázky by se dalo říci, že "děláte svět hezčí", tedy alespoň vizuálně a alespoň ten váš. Aplikace totiž neumožňuje pouhé nahrávání fotografií, ale taky jejich "upravení" pomocí nejrůznějších předinstalovaných filtrů. Navíc je přímo přednastavena na oříznutí fotky na čtvercový formát, takže připomínají retro fotky ze starých polaroidů, které se opět vrací do módy a jsou IN.

Focení modelek 60+
Autor: http://instagram.com/bleskprozeny
Sledujte, co vás zajímá

Kromě nahrávání samotných fotek má Instagram také výhody sociálních sítí - jednoduše si tedy přidáte do oblíbených uživatele, které vás baví sledovat, fotky libovolně "lajkujete" a můžete pod ně psát či dostávat komentáře.

Pokud navíc začnete používat hashtagy, což jsou slova či fráze napsané za tímto symbolem "#", budou vaše fotky k nalezení i v kategoriích, kterých se týkají. Hashtag totiž na sociálních sítích funguje prakticky jako klíčové slovo.

I celebrity fotí rády

Že si Instagram opravdu zaslouží vaši pozornost, dokazují i slavné osobnosti. A nejedná se o žádné hvězdičky druhé kategorie. Se svými fotkami se na této sociální síti chlubí například Barack Obama, Lady Gaga, Rihanna, Britney Spears, Adele, Heidi Klum, Beyonce, ale třeba i Simona Krainová nebo Dara Rolins.

Ani my jsme tak nemohly zůstat pozadu a s chutí jsme se vrhly na dokumentování a sdílení našeho denního koloběhu v redakcích. Pokud i vy chcete vědět, jak to vypadá v zákulisí vašeho oblíbeného časopisu a webu, sledujte náš instagram bleskprozeny.

Ukážeme vám, jak se fotí móda, jak pro vás připravujeme, vaříme, fotíme a ochutnáváme recepty, s jakými slavnými osobnostmi děláme rozhovory, co zrovna testujeme ze světa kosmetiky, krásy či potravin, jak se bavíme, zkrátka jak to vypadá v takové normální ženské redakci. Těšíme se na vás!


Ochutnávku z našeho Instagramu si prohlédněte v naší fotogalerii.

Autor: brig