Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Něuvěřitelné! Restaurace vám dá slevu, když odložíte mobil!

Takhle to v restauraci přesně nemá vypadat!
16. prosince 2013 | 12:00

Nebudeme si nic nalhávat, bez svých chytrých telefonů už nedáme ani ránu. Pro některé z nás je téměř nepředstavitelné vydržet pár minut, aniž bychom nezkontrolovali své maily a profily na sociálních sítích. Izraelská restaurace zavedla speciální akci. Když zákazník odevzdá u vchodu svůj mobilní telefon, dostane 50% slevu. Co na to říkáte?

"Bez mobilu si posezení v restauraci užijete mnohem více", vzkazuje svým zákazníkům Ibrahim, majitel restaurace. Ten se už dál nemohl dívat na své hosty, kteří preferovali surfování na mobilu před společnou komunikací. Proto se rozhodl nabídnout jim kompromis: za váš mobil vám daruji 50% slevu.

Výhra v loterii

Majitel restaurace přišel s tímto nápadem těsně po výhře v loterii a rozhodl se se svými penězi naložit poněkud originálně. Pokryje s nimi finanční ztrátu, kterou způsobí jeho šlechetná nabídka.

...
Autor: Shutterstock

"Největší radost mi dělá, když vidím plný stůl lidí, který si nadšeně povídá a směje se," dodává Ibrahim.

Přísná kavárna

Když už jsme u podivných nabídek restaurací, stojí za to zmínit malou kavárnu ve Francii, která se rozhodla rozlišovat své zákazníky podle jejich chování. Ten, kdo během objednávání nepoužije slovo "prosím" a "děkuji" bude mít mnohem větší účet za svou kávu, než ten, který slušně pozdraví a poděkuje.

Jak se vám tyto nápady líbí? A jaké pravidlo byste zavedli v českých podnicích?