Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Jak nakupují muži na Vánoce? A co bychom se od nich měly naučit?

Jak nakupují muži? Svérázně a bez stresu.
10. prosince 2013 | 10:30

Nenávidí nakupování! Tedy, alespoň většina z nich. Ale možná právě díky tomu projevují v této oblasti překvapivý talent. Řeč je samozřejmě o mužích. Co bychom se od nich mohly přiučit, dřív než propukne to pravé předvánoční šílenství? Možná...

1. Když vidíte dobrý dárek, kupte ho. A jděte o dům dál.

Muži mají neuvěřitelně úchvatnou vlastnost rozhodovat se rychle. Takže raději stráví 10 minut výběrem dárku, který se nám pravděpodobně bude líbit, než hodinu uvažování nad tím, proč by se nám líbit nemusel.

Rada muže: Stoprocentního úspěchu stejně nikdy nedosáhnete, tak neplýtvejte svým drahocenným časem!

2. Našli jste nějakou vážně cool zbytečnost? Berte ji!

...
Autor: shutterstock.com
Někomu se totiž určitě bude hodit. Takže pokud objevíte vrtulník na dálkové ovládání za fakt super cenu, kupte ho!

Rada muže: Pokud máte vrtulník, ale nikoho, komu byste ho nakonec dali, nechejte si ho! Stejně si ho zasloužíte.

3. Na značky koukejte jen když jsou důležité

...
Autor: shutterstock.com
Možná existují muži, kteří by si na sebe neoblékli polo tričko bez krokodýla či chlapíka na koni, takovým ale na druhou stranu vždycky víte, co koupit (nebo kam je poslat). Kvalita ale nemusí znamenat předraženou značku, tak na to myslete!

Rada muže: Už roky nosím lacinou koženou bundu odněkud z výprodeje a sklízím na ni samou chválu. A muži mají chválu rádi.

4. Nedohadujte se s prodavačkami

...
Autor: profimedia.cz
Když jdou muži nakupovat, snaží se nebýt ve stresu a nešílet. Potřebují-li pomoc, zeptají se prodavače a pokud nechtějí, aby je někdo oslovoval, nastaví si na obličej výraz "nemluv na mě". A raději se nechají ošidit, než by se s prodavačem hádali, kdo se spletl.

Rada muže: Vzhledem k tomu, že chodím pro dárky většinou na Štědrý den ráno, je mi jasné, že prodavačka je podobně ve stresu jako já. Soucitný a vyděšený úsměv vydá za tisíc hádek.

5. Kupujte dárky, které byste sami chtěli

...
Autor: shutterstock.com
Uvažujte jednoduchou logikou - já jsem člověk, tchyně je člověk. Lidé mají rádi pohodlí. Tchyně potřebuje pohodlný měkoučký župan!

Rada muže: Podléhám iluzi, že nákup dárků které bych sám chtěl znamená, že mám vkus. A nenechám si ji vzít.

6. Neztrácejte čas a nakupujte na poslední chvíli

...
Autor: profimedia.cz
Vzpomeňte si na doby studia, když jste se snažili celý týden napsat seminární práci, až jste ji nakonec zvládli za jedinou noc, pár minut před termínem odevzdání. A přesně takhle nakupujte!

Rada muže: Jistě, ta poslední noc bude stresující, ale před tím si užijete slastný prosinec, kdy se budete smát davům v obchodních centrech.

7. Podstatný je obsah, neztrácejte čas s balením

...
Autor: Shutterstock.com
Všechny stužky, mašličky, hvězdičky, jmenovky a rozdílné balící papíry jsou jenom ztráta vašeho drahocenného času a těžká zkouška vaší zručnosti a trpělivosti. Zbytečně. Důležitý je dárek a ne to, jak je zabalený.

Rada muže: Vezmu to, zabalím, přelepím izolepou a je hotovo. Úkol splněn.

8. Vyberte si JEDEN obchoďák

...
Autor: shutterstock.com
Obchodní domy mají všechno - oblečení, hračky, elektro, potraviny, parfumerii a všechno co potřebujete. Není důvod vyrážet ještě do jiného nákupního centra. Vážně. Není!

Rada muže: I když jste během zběsilého nakupování nesehnali vše, co jste potřebovali, objednejte to doma přes internet. A vymluvte se na neschopnou poštu, když balík doručí až na silvestra.

9. Nevymýšlejte

...
Autor: shutterstock.com
Prostě se řiďte osvědčenou klasikou. Šéfovi kupte lahev pořádného alkoholu. Tchánovi, který nic nechce? Lahev pořádného alkoholu! Kolegovi, kterého pořádně neznáte? Nic. a je vyřešeno.

Rada muže: Kromě abstinenta neznám muže, který by se ošklíbal nad dobrou skotskou. Na světě díkybohu ještě existují nějaké jistoty.

Autor: brig