Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Valentýn přeje originalitě: Darujte let balonem, čokoládový pobyt nebo gurmánský zážitek

Valentýn slaví asi 40% Čechů, nejčastěji večeří nebo květinou.
30. ledna 2012 | 00:00
Prezentace klienta |

Valentýn se nezadržitelně blíží a s ním i dlouhé přemýšlení, co pořídit drahé polovičce. Zapomeňte na „obyčejné“ romantické večeře, květiny nebo šperky a buďte originální! Proleťte se balonem, užijte si jízdu s koňským spřežením, nebo darujte čokoládové wellness procedury. Inspirovat se můžete na následujících řádcích.

Právě květiny, šperky a romantické večeře jsou nejčastější dárky, které Češi na Valentýna darují. Respektive čtyři z deseti Čechů, celých šedesát procent populace u nás totiž Valentýna vůbec neslaví. Pro ty, kteří považují 14. únor za slavnostní den, nabízíme pár tipů, jak ho povýšit ještě o pár pater výš.

Povyšte Valentýna na nezapomenutelný zážitek

Klasickou večeři při svíčkách můžete vylepšit tím, že na ni svou přítelkyni pozvete do netradičního prostředí. Co třeba zasněžené panoráma hor a příjemný večer v luxusní restauraci po dni stráveném na sjezdovce?

Takový Valentýn vás sice vyjde na trochu víc než klasický, ale rozdíl mezi cenou večeře v luxusní restauraci a víkendovým romantickým pobytem na Šumavě už není tak závratný. Zážitek je navíc nesrovnatelný – zvlášť pokud pobyt doplníte několika wellness procedurami nebo pobytem v privátní vířivce. Skvěle si odpočinete a užijete si relax, o jakém se vám nesnilo.

Přenocování v hotelu pro dvě osoby není o tolik dražší než večeře v luxusní restauraci.
Autor: OREA Hotels

Standardem už bývá i přivítání sklenkou sektu, drobný dárek na uvítanou nebo ranní donáška snídaně až na pokoj. Pobyt můžete oživit i tematickým zaměřením  - velké oblibě se těší třeba romantické pobyty s čokoládovými procedurami.

Romantických pobytů přibývá

Nemusíte se bát, že by se na vás s romantickým pobytem nedostalo. Od poloviny ledna se v nabídkách hotelů objevují speciálně cílené romantické pobyty – program je obvykle rovnou připravovaný s tím, že si ho bude užívat dvojice.

Vybírat můžete z pobytů, které mají program jasně daný, nebo pobytů ušitých vám přímo na tělo. I cenové rozpětí je široké. Běžný pobyt, kdy vás čeká „jen“ večeře při svíčkách, sekt, masáž a popřípadě ještě čokoládové pralinky a ovoce na pokoji, je možné pořídit pro oba už za necelé dva tisíce na noc. S počtem a rozsahem služeb cena samozřejmě stoupá. Nicméně odepřít si třeba kompletní wellness program, privátní vířivku, nebo čtyřchodovou hostinu je těžké.

Víkendy v čokoládě vedou

V ceně romantických balíčků bývá snídaně do postele.
Autor: OREA Hotels

Co letí nejvíc? Už několikrát zmiňované čokoládové víkendy . Vybrat si můžete mezi „lehčí“ formou, kdy vás namasírují čokoládovou emulzí, nebo prožít čokoládový pobyt se vším všudy – tedy včetně koupelí, zábalů a dostatku čokoládových pralinek na pokoji. Mimochodem – věděli jste, že je čokoláda už dlouho známé afrodiziakum?

Stabilní součástí a klasikou všech romantických pobytů jsou večeře, ideálně a obvykle při svíčkách. Nespornou výhodou je fakt, že romantika nekončí s posledním soustem. Zatímco v klasické restauraci byste se vydali domů, během pobytu v hotelu můžete využít služeb wellness centra, na horách třeba vyrazit na večerní lyžovačku, relaxovat v sauně nebo v privátním whirlpoolu.

Nechte se rozmazlovat - v ceně valentýnských balíčků bývá i volný vstup do wellnes centra.
Autor: OREA Hotels

Donášková služba je standardní součástí, na pokoj si tak večer můžete nechat přinést vychlazený sekt, víno, ráno potom snídani. Proč vstávat brzy a utíkat hned zpátky do každodenní reality?

Pokud vám předchozí možnosti přijdou nudné a fádní, můžete si Valentýna zpestřit trochou adrenalinu. V některých hotelech není problém na 14. února zajistit let horkovzdušným balonem. Alternativou pro ty, kteří se ve výškách necítí zrovna dvakrát jistě, je potom jízda v kočáře. Spřežení zastaví přímo před vchodem do hotelu a pak už se pod přikrývkou jen kocháte okolím.

Romantika i jindy než na svatého Valentýna

Pokud patříte mezi šedesát procent těch, kteří Valentýna neuznávají a neslaví, nebo ho prostě letos jen nemáte s kým oslavit, pak vězte, že nemusíte nutně za romantikou vyrážet jen v únoru. Podobné nabídky hotely v menší míře nabízejí celoročně.

A důvod pro to, proč se nechat hýčkat a rozmazlovat sebe a partnera se ostatně najde vždycky. Nejen v polovině února.

 

Typy na romantické valentýnské pobyty:

OREA HOTELS, největší český hotelový řetězec s více než 20 hotely v těch nejatraktivnějších lokalitách České republiky, vybírá z nabídky hotelů a jejich speciálních valentýnských akcí.

Všem miláčkům

Užijte si valentýnský pobyt se vším všudy. V OREA Hotelu Excelsior v Mariánských lázních si můžete dopřát wellness procedury i romantickou jízdu v kočáře.

Autor: OREA Hotels

Valentýnská romance

Valentýn na Šumavě! Prožijte romantický pobyt v OREA Wellness Hotelu Horizont. Čeká na vás slavnostní tříchodová večeře i volný vstup do rozlehlého wellness areálu. Pro ženu jako dárek květina na pokoji.

Autor: OREA Hotels

Víkend na usmířenou

Udělali jste chybu a chcete ji napravit? Tak vyvezte svou drahou polovičku do OREA Wellness Hotelu Santon v Brně. Voňavá parní lázeň, vstup do soukromého whirlpoolu, příjemné prostředí, skvělá kuchyně.

Autor: OREA Hotels