Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Na vlastní kůži: Redaktorka vyzkoušela, jaká je restaurace v oblacích nad Prahou

Video se připravuje ...
Na vlastní kůži: Redaktorka vyzkoušela, jaká je restaurace v oblacích na Prahou
VIDEO: Adam Balažovič
9. září 2016 | 06:00

V naší reportáži se můžete podívat, jaké to je, když se dostanete padesát metrů vysoko a hodujete s výhledem na celou Prahu. Trochu tam fouká, ale zážitek je to rozhodně obrovský!

Pokud jste adrenalinový typ s romantickým nádechem, tohle je přesně místo, kde bude vaše srdce plesat. Plošina, na které vám přímo před očima připravují jídlo kuchaři s michelinskými hvězdičkami s vámi totiž vystoupá do padesáti metrů. První moment je docela děsivý, ale pokud se nebudete dívat přímo dolů, ale kochat se výhledem na Prahu, budete nadšeni. Plošina stojí u Sokolovny v Riegrových sadech.

Do křesla, které je otočné, vás připoutají zkušení technici a můžete si po jídle klidně odfouknout, sedačku mírně sklopit jako v letadle, otočit od stolu a užívat si volnost výhledu. Jedním z kuchařů bude slavný italský šéfkuchař Giulio Terrinoni, vyznamenaný michelinskou hvězdou. Druhým šéfkuchařem na plošině bude Josué Vergara z Ekvádoru, velká kuchařská hvězda ze Salcburku, kde pracuje v prestižní restauraci Salieri. Zatímco Giulio bude vařit v italském stylu, v pokrmech Josué Vergary se objeví dotek Jižní Ameriky.

Autor: Oběd v oblacích

Nahoru na plošinu s vámi nepoputují velké tašky, pouze psaníčko, které se vám vejde na stůl. Je zde zakázáno kouřit a rozhodně si dojděte předtím na záchod,l dalších 45 minut si neodskočíte. Přes den, když svítí sluníčko, je nahoře teplo, i když čerstvý větřík občas ofoukne, na večer je proto praktické vzít si svrchník. Šle jsou utaženy k sedačce, takže naklánět se nad talíř je trochu složité, ale k ruce dostanete ubrousek, plátěný a těžký, aby vám ho nesebral vítr.

Video se připravuje ...
Snídaně v oblacích! Podívejte se na záběry z výšky, z kterých vás bude mrazit • VIDEO: Gabriela Röhrichová

A teď ještě pár praktických informací. Tradičně největším zážitkem je večeře při západu slunce, za kterou v Praze zaplatíte 3200 korun. Večeře v jiných časech bude stát zhruba 2700 korun, oběd vychází na 1600 korun a sklenka šampaňského servírovaná v oblacích vyjde na 800 korun.

Video se připravuje ...