Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

10 nejneuvěřitelnějších příchutí zmrzlin vůbec! Ovčí vnitřnosti, hrášková kaše s rybou nebo třeba vánoční stromek se sardinkou

  • 19. prosince 2014 | 12:00

    Jakoby nám už nestačila klasika. Zmrzlina ale není žádným převratným objevem moderní doby. Led ochucený medem lízali už staří Egypťané. Co by asi řekli na tyhle prapodivné příchutě?

  • Cikádová příchuť

    Cikáda
    Autor: Profimedia

     

    Ano, opravdu jde o ten nepříjemný zvuk vydávající hlučný hmyz. S netradiční zmrzlinou přišla kolumbijská společnost Sparky´s Homemade Ice Cream. Cikády přelétávají nad územím jihoamerického státu Kolumbie jednou za třináct let. Společnost Sparky's se této migrace rozhodla využít a v roce 2011 poprvé ve své prodejně nabídla hmyzí zmrzlinu. Místní gurmáni byli ze zmrzliny nadšení, a výživoví odborníci také. Prý je velmi zdravá. Recept na její výrobu není tajemstvím. Stačí cikádám odtrhat křídla a nožičky, namočit je do karamelu z hnědého cukru a pak do čokolády, a naházet do připravené domácí smetanové zmrzliny.

  • Příchuť ovčích vnitřností

    Ovce
    Autor: Blesk Hobby
    Mmmmm... Mražené vnitřnosti z ovce ve smetanové záplavě. Slavný londýnský dům Harrod se také rozhodl zajít do extrému. Z už tak neobvyklého tradičního skotského jídlo vytvořil zmrzlinu s podivnou příchutí. Ta je vytvořena ze směsi, která obsahuje ovčí srdce, játra a plíce, mletou cibuli, skopový lůj, koření a sůl. Zmrzlina má prý docela silnou příchuť, ale hladkou texturu a není tučná.
  • Krokodýlí zmrzlina

    Nejpodivnější zmrzlinové příchutě:
    Autor: Elise Derwin
    Filipínská cukrárna Sweet Spot nabízí svým hostům raritu. Do zmrzliny tam totiž nepřidávají obyčejná slepičí vejce, ale zdravější vejce krokodýlí. Ta prý dodávají mraženému krému plnější a intenzivnější chuť. Nápad vznikl úplně náhodou. Příbuzný majitelů totiž vlastní krokodýlí farmu a spousta vajíček mu zbývá. Krokodýlí vejce je tvořeno z osmdesáti procent žloutkem, který obsahuje více živin než slepičí vejce. Podle dietologů jsou navíc tahle vajíčka mnohem zdravější, než vejce slepičí.
  • Příchuť hráškové kaše s rybou

    Nejpodivnější zmrzlinové příchutě:
    Autor: indiatvnews.com
    A v Anglii si můžete dát i další prapodivnou zmrzlinu.  Společnost Teare Woods Luxury Ice Cream Parlour nabízí hned dvě "lahodné" příchutě dohromady. Jeden kopeček zmrzliny s příchutí hráškové kaše s mátou s jedním kopečkem rybí zmrzliny. Takovýhle pohár si asi vaše babičky nedávaly. Je posypaný kousky drcené tresky a na ozdobu je v něm zapíchnutý smažený bramborový hranolek.
  • Příchuť špaget se sýrem

    Nejpodivnější zmrzlinové příchutě:
    Autor: icecreamjournal.turkeyhill.com

     

    Venezuelská zmrzlinárna jménem Heladeria Coromoto je známá pro své skutečně šílené příchuti a neuvěřitelnou škálu možností. S devíti sty druhy jde pravděpodobně o největší malý obchod se zmrzlinou na světě. Jejich příchuť "špagety se sýrem" jsou skutečným hitem mezi krémovými zmrzlinami.

  • Zmrzlina s mateřského mléka

    Speciální zmrzlinu hostům roznáší Hostům ji roznáší neméně výstřední servírka v kostýmu á la Lady Gaga.
    Autor: profimedia.cz
    Londýnská firma Firma Icecreamists specializující se na zmrzlinu uvedla na trh v roce 2011 novinku, kterou mnoho lidí vítá, mnoho jí ale také opovrhuje - zmrzlinu vyrobenou z mateřského mléka. Nápad vznikl tak, že patnáct britských maminek objevilo způsob, jak si přivydělat k mateřské. Prodávají své mléko místnímu zmrzlináři, který z něj vyrábí mraženou pochoutku! Jedna porce ale přijde zájemce pěkně draho, v přepočtu stojí skoro čtyři sta korun. Přesto je zájem velký a na dveřích často visí cedulka "vyprodáno".
  • Sardinka & vánoční stromeček

    Nejpodivnější zmrzlinové příchutě:
    Autor: kplu.org

     

    Šílený nápad dostal i jeden kuchař ze Seattlu. Ten do nabídky své jídelny zařadil opravdu netradiční moučník. Nazval ho Nordic Delight. Na obrovském kopečku zmrzliny gurmání naleznou voňavou sardinku z lokálních zdrojů. Příchuť samotné zmrzliny pak pochází z vánočních jedliček. Opravdu. Esence z jehličí je vyrobena z místních vyřazených vánočních stromků. A pak je vmíchána do zmrzliny z kozího mléka. No nezní vám to přímo božsky?

  • Příchuť chobotnice

    Nejpodivnější zmrzlinové příchutě:
    Autor: 3bp.blogspot.com
    Zmrzlina z chobotnic známá jako Tako AISU je v Japonsku hitem u místních obyvatel, kteří považují tyhle hlavonožce za největší pochoutku.
  • Zmrzlina se sépiovým inkoustem

    Nejpodivnější zmrzlinové příchutě:
    Autor: filtsai.com
    I další příchuť naznačuje, že Japonsko je skutečným průkopníkem v exotických zmrzlinových příchutích, které jsou jen pro skutečné "fajnšmekry". Nevábně vypadající zmrzlinu s černým inkoustem sépie si můžete dát v japonském zábavním parku Namja Town. Mezi jejich další speciální zmrzliny patří ta se syrovým koňským masem nebo hovězím jazykem.
  • Zmrzlina z durianu

    Durian
    Autor: Shutterstock.com
    Zmrzlina z čerstvého ovce bývá skvělá. A durian je ovoce populární v jihovýchodní Asii. Jenže poněkud netradiční ovoce. Je proslavené vynikající chutí, ale také šíleným zápachem, který je cítit na metry daleko. Kvůli zápachu se durian nesmí převážet v taxících, půjčených autech nebo ve veřejné dopravě v celé jihovýchodní Asii. Konzumenti tohoto ovoce jeho odér často přirovnávají k zápachu přezrálého sýra, kanalizace, mrtvého zvířete nebo veřejných záchodků. Přesto jde o oblíbenou příchuť zmrzliny v Máriově zmrzlinárně v Britské Kolumbii. Takže kolíček na nos a dobrou chuť!

Klíčová slova:  ZMRZLINA
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...