Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ztracený vědec po 20 letech nalezen! Přežíval v tajné laboratoři na výrobu LSD

O tom, že původní majitel domu profesor Winston Corrigan žije v tajné místnosti ukryté v suterénu, neměli noví nájemníci ani ponětí.
31. května 2015 | 15:58

Dlouhé roky o něm nikdo neslyšel. Všichni mysleli, že se pravděpodobně stal obětí nějakého trestného činu. O to větší to bylo překvapení, když ho policie našla živého v místnosti ukryté v suterénu domu, kde v minulosti žil. A kolem něj byly samé drogy.

Laboratorní zařízení v hodnotě přes 500.000 dolarů (v přepočtu přes 13 milionů korun) ukradené z univerzity, tři ruční zbraně, útočná puška, tři poloprázdné velké sudy a dalších dvanáct plných něčeho, co v policejní laboratoři nakonec identifikovali jako silnou halucinogenní drogu známou pod názvem LSD. A mezi tím vším seděl zmatený zarostlý starý muž, který něco vykřikoval.

"Byla to velmi zvláštní situace. Předpokládali jsme, že nějaký tulák uvízl za skříní, zůstal tam uvězněný a potřebuje pomoc," řekl policejní ředitel Jim Catelli reportérovi zpravodajského kanálu 6.

Na tísňovou linku zavolali současní obyvatelé domu, kterým se zdálo, že slyší v suterénu nějaké hlasy. Mysleli si, že jde o zloděje, kteří se vloupali do jejich domu. Měli strach se do domu vrátit a tak vyděšení na příjezd policistů radši čekali na silnici před domem.

Když policisté p pár minutách přijeli, vtrhli do suterénu a odsunuli velkou kovovou skříň, odkryli vchodové dveře do velké sklepní místnosti, která byla plná různých laboratorních přístrojů, barelů s neznámou látkou a uprostřed nich seděl vyděšený stařík. Třiaosmdesátiletý muž byl posléze identifikován jako doktor Winston Corrigan, profesor chemie z univerzity v Minnesotě, který se ztratil na podzim roku 1984 a byl předchozím obyvatelem domu.

"Bylo zjevné, že tam žil opravdu dlouhou dobu a utrpěl vážné psychické trauma. Zřejmě z toho, že se s nikým dlouhé roky nestýkal. Nevím, jestli tam dole skutečně žil od 80 let, ale já o tom nepochybuji," prohlásil jeden z důstojníků.

Zatím ještě není známo, zda bude doktor Winston obviněn z nějakého trestného činu a postaven před soud. V současné době je na na pozorování v nemocnice v Minneapolis, po propuštění pak bude převezen na psychiatrickou kliniku.

Autor: red