Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Chundelaté kuře a pejsek s kolečky, kámoši na život a na smrt

19. února 2014 | 12:01

Tahle podivná dvojice kamarádů, kuře Penny a chivavák Roo, kterému chybí přední pacičky, se potkali jen díky jisté hodné Američance, Alici Williamsové. Ta pracuje na veterinární klinice a tam také jejich příběh začal.


Rooa našli v příkopě u silnice. Už tehdy mu chyběly přední pacičky a doktoři usoudili, že se narodil již s vrozeným defektem, někde v nějaké černé množině a protože by bylo moc složité ho s jeho vadou prodat, někdo ho tak prostě odhodil do příkopu a nechal ho tam na pospas svému osudu. Penny, je zvláštní druh slepice patřící k velmi starému plemeni, nazývá se Hedvábnička bílá. Pochází z jihovýchodní Asie a objevil ji už Marco Polo. Ta byla zachráněna z laboratoře, kde měla posloužit v jistém experimentu. Jelikož se výzkum dostal do konce, měla být utracena. Williamsové se ale velice líbila a chtěla ji zachránit, proto požádala, zda může Penny dostat do vlastní péče.

Podivná dvojka kamarádů kuře Penny a čivavák Roo
Autor: facebook

Hned jak přišla Penny k Alici domů, začalo přátelství mezi ní a Rooem. Otázkou je, zda tahle zvířátka mají k sobě tolik blízko proto, že vědí, že utekli hrobníkovi z lopaty nebo co je tím poutem, které je k sobě tolik táhne. V každém případě je to páreček k pohledání. Prohlédněte si naší galerii.

Video se připravuje ...