Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Fascinující fotky! Dívenka (5) se proměnila ve slavné ženy z historie

21. května 2013 | 06:00

Neobvyklý dárek k narozeninám své pětileté dcery vymyslela fotografka Jaime Moore. Převlékla jí za pět slavných žen, které mají v dějinách své neopomenutelné místo, a zvěčnila jí ve stejných pózách.

"Všimla jsem si, že se všechny malé holčičky převlékají za "vymyšlené" princezny z pohádek od Disneyho. Samozřejmě i moje dcera Emma. Když jsem jí tak pozorovala, začala jsem přemýšlet o tom, že by spíš než neexistující postavy měla obdivovat hrdinky z 'masa a kostí'," prozradila Jaime okolnosti, které jí k vymyšlení poněkud netradičnímu dárku vedly.

Neobvyklou sérií černobílých snímků chtěla poukázat na to, že by holčičky spíše než panenky Barbie a princezny Jasmin, Mulan či Ariel, měly obdivovat a napodobovat skutečné ženy.

Průkopnice letectví Amelia Earhart: Maminka stylizovala malou Emmu (5) do podoby několika slavných žen historie.
Autor: reprofoto jaimemoorephotography.com

Módní návrhářka Coco Chanel, americká spisovatelka a politická aktivistka Helen Keller, britská antropoložka Jane Goodal, průkopnice letectví Amelia Earhart, zakladatelka hnutí za ženská práva a bojovnici proti otroctví Susan B. Anthony...

Módní návrhářka Coco Chanel: Maminka stylizovala malou Emmu (5) do podoby několika slavných žen historie.
Autor: reprofoto jaimemoorephotography.com

Ženy, které v životě něco dokázaly. Ženy, které se nesmazatelně zapsaly do dějin. Právě tahle pětice slavných žen teď posloužila pro dobrou věc. Malá Emma se alespoň na chvíli stala jejich věrnou kopií a na jejich jména už nikdy nezapomene.

Americká spisovatelka a politická aktivistka Helen Keller: Maminka stylizovala malou Emmu (5) do podoby několika slavných žen historie.
Autor: reprofoto jaimemoorephotography.com

Video se připravuje ...