Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Balerínky s podpatky? Návrhář se zbláznil!

30. června 2011 | 15:39

Slavný návrhář luxusních bot Christian Louboutin vyrobil speciální baletní piškoty. Speciální v tom, že se jako většina jeho střevíčků pyšní nebezpečně vysokými podpatky. Projde se v nich i jeho věrná zákaznice Victoria Beckham?

Botám Louboutin propadly mnohé celebrity a milovnice módy obzvlášť. Nejčastěji se na nich producíruje právě Victoria Beckham, ale i Paris Histon, Angelina Jolie, Mariah Carey, Elle Macpherson a nyní třeba s novou štíhlejší postavou spokojená Kirstie Alley. U nás jejich kvalitu a krásu ráda obouvá například Tereza Maxová. Poznáte je podle červené podrážky a do nebe dosahujících podpatků.

Podívejte se na kreace Louboutina:

Nyní francouzský návrhář obuvi Christian Louboutin představil svůj nejoriginálnější kousek. Navrhl unikátní baletní piškoty s jehlovým podpatkem v délce 20, 3 cm. Piškoty jsou z čistého hedvábí bohatě zdobené křišťály Swarovski a samozřejmě jim nechybí Louboutinova poznávací značka – červená podrážka.

Luxusní střevíce značky Louboutin
Autor: INT, laboutinshoos

Kdo si na nich troufne chodit, je otázka. Možná to vyzkouší právě Victoria Beckham, která je na botách tohoto návrháře téměř závislá. Ale bude to spíš někdo, kdo si je koupí v aukci pro záchranu Anglického národního baletu. Právě pro tuto akci je návrhář speciálně vyrobil. Staly se tak jednou z unikátních položek dražby.

„Nemohl jsem si pomoct, abych se právě baletem neinspiroval. A nebyl to právě balet, který inspiroval vysoké podpatky?,“ říká samotný Louboutin. „Vždyť zvednutá pata přibližuje tanečnice k nebi a boty s podpatky pak přibližují k nebi všechny ženy.“

Autor: INT, bak
Video se připravuje ...