Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Britka trpí vzácnou poruchou. Při fyzické námaze a ve stresu její moč zčerná!

Ilustrační foto: Kvůli své nemoci Britka trpí
30. srpna 2017 | 06:00

Zdravotní sestra Gemma Holtby z Essexu trpí zvláštní poruchou. Když je nemocná, cvičí nebo je ve stresu, její tělo začne napadat vlastní svaly. A její moč zčerná! Matka dvou dětí je kvůli své nemoci nešťastná.   

„Než jsem onemocněla, byla jsem neustále v pohybu. Chodila jsem cvičit, jako zdravotní sestra jsem se nezastavila. Když se mi narodilo první dítě, chodila jsem na dlouhé procházky s kočárkem. Neposedávala jsem na kanapi,“ vysvětluje Gemma. „A teď, když sedím na zadku nebo musím ležet v posteli, cítím se hrozně. Nemůžu dělat nic z toho, na co jsem byla zvyklá. Šla jsem z extrému do extrému,“ dodává.

Vše začalo tři týdny po porodu jejího druhého dítěte. Gemma se cítila velice slabá a měla pocity na omdlení. „Jednoho dne mi bylo už tak špatně, že jsem zavolala manželovi, ať přijde domů. Na toaletě jsem si všimla, že moje moč má černou barvu. Nejprve jsem si myslela, že je něco špatného ve vodě, ale když se přidaly bolesti, věděla jsem, že je to se mou špatné,“ popisuje začátek svých potíží.

Gemma podstoupila mnoho speciálních vyšetření, která zjistila abnormální funkci jater a svalových enzymů. Nyní užívá speciální léky, drží dietu a pohyb jí ulehčuje skútr. Léky bude muset užívat po celý svůj život. O Gemmu i o rodinu se nyní stará manžel Adam.

 

 

Autor: red
Video se připravuje ...