Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Špráchalová táhla hosty na večeři 200km za Prahu!

2. února 2011 | 06:05

Třetím hostitelem, u kterého se sešli herci a režisér seriálu Cesty domů, byla Kamila Špráchalová (40). Svým kolegům prostřela ve venkovské kuchyni své chalupy u Jindřichova Hradce. Jediným nepříjemným zjištěním hostů byl fakt, že se kvůli večeři museli trmácet autem více jak dvě hodiny a ujet skoro 200 kilometrů!

Kamila byla před vařením hodně nervózní. "Jsem zvyklá dát jídlo vařit večer nebo v noci, když přijdu z divadla, a ráno ho pak dodělat. Teď musím připravit všechno najednou a to mě trochu znervózňuje," vysvětlovala na úvod.

Pro své hosty si připravila jednoduché menu, kterým prý podle ní nikoho neoslní. Jako předkrm herečka vybrala zeleninový salát s cizrnou, poté slepičí vývar zahuštěný kuskusem a jako hlavní chod krůtí řízky s bramborovým  salátem. Jako sladkou tečku připravila tzv. Zámeckou hruškou.

Video se připravuje ...
erečka Kamila Špráchalová naservíruje hostům polévku s mrkvemi vyřezanými do tvaru srdíček. Stejně jako v seriálu... • VIDEO: TV Prima

Při vaření zmatkovala

Když si herečka začala připravovat suroviny na předkrm, vyděsila se. Místo bílého jogurtu, který chtěla použít jako zálivku na salát, koupila jahodový. Pak zjistila, že má sice ledový salát, ale k němu místo polníčku koupila čerstvý špenát. "Nepodívala jsem se pořádně, co je na tom pytlíku napsáno. Tak holt použiju špenát. Vidíte, jak se na mě podepisuje nervozita. Je možné, že to menu bude nakonec úplně jiné, než mělo původně být," smála se.

Nakonec se pustila do moučníku. "Na tomhle moučníku není nic těžkého, hrušky naplním směsí ořechů, poliju medem a dám na plech zapéct. Pokud je náhodou připálím, mám v záloze ještě několik dobrých sýrů," uklidňovala se Špráchalová.

Jako zábavu navrhla sekání dříví

Kamila si pro své hosty vymyslela akční zábavu, s tím se ale u svých spolustolovníků s moc velkou přízní nesetkala. "Pánové, mohli byste mi nasekat dříví," vyhrkla ze sebe herečka, v tom se ozval Pavel Soukup. Začal líčit, co se stane téměř pokaždé, když vezme do ruky sekyru. "Moje rozseklé holeně na to nikdy nezapomenou," dodal.

Nakonec si všichni oddechli, když Kamila zavelela k tanci. Jenže jelikož byli všichni hodně najedení, odehrál se tanec pouze vsedě. Jak celé vaření, příjezd hostů a večera probíhala se dozvíte už dnes večer od 18 hodin v pořadu Prostřeno.

Autor: gam, koj
Video se připravuje ...