Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jeníková prostřela na staveništi!

1. února 2011 | 05:00

Dnes večer pozve hosty z řad celebrit k sobě na chatu do Dolních Břežan v pořadu Prostřeno herečka Veronika Jeníková (46). Místo přívětivého prostředí ale čeká režiséra Jiřího Adamce (62) a herce ze seriálu Cesty domů šok! Jeníková si návštěvu, která u ní má povečeřet, pozve na staveniště!

"Do pražského bytu bychom se nevešli, tak jsem je pozvala k nám na chalupu, kterou rekonstruuji se sestrou. Přízemí už je zařízené i s kuchyní, jen to horní patro a obývák zbývá zařídit," vysvětlila herečka, proč hosty nepozvala k sobě domů. Hosté se tak museli potácet blátivou cestou, div neuklouzli na ledovce a když přišli dovnitř, čekal je jen prostřený stůl a holé stěny. Navíc byla v místnosti po celé natáčení zima.

Jak celebrity přelézají přes koště? Podívejte se na video!

Video se připravuje ...
Jak si účastníci poradili s tvrdým úkolem hostitelky "přelézání koštěte"? Podívejte se! • VIDEO: TV Prima

Hosty pozvala do holodomu

Herci se tak na uvítanou zahřáli několika panáky, poté Adamec otevřel i lahev vína. Veronika Jeníková si dávala panáka rumu už odpoledne, když vařila. "Nemyslím si, že bych byla nějaká dobrá kuchařka, tak doufám, že to vezmou sportovně, zvláštní trému nemám," řekla Jeníková a pustila se do vaření.

Za předkrm vybrala žlutý meloun s pršutem, zapečená rajčata a papriky plněné směsí balkánského sýru s Lučinou. Jako hlavní chod připravila vepřovou kýtu nadívanou sušenými švestkami pečenou ve směsi koření a kuřecí stehna. Přílohou byla divoká rýže a americké brambory. Jelikož Jeníková sladké moc nemusí, připravila pro hosty i slanou variantu. "Od první chvíle, co jsem si zapálila cigáro, mi přestalo chutnat sladké," svěřila se herečka s tím, že k ovoci přelitém karamelem udělá i hermelín plněný oříšky a česnekem.

Dvě hodiny čekali na příjezd režiséra Adamce

Hosté se začali sjíždět kolem sedmé hodiny večer. Kamila Špráchalová nadšeně jásala: "Páni, to je ale změna! Naposledy jsem tu byla před deseti lety na jednom večírku s kolegy z divadla, vůbec bych to tu nepoznala," užasla nad rekonstrukcí chaty. Pavla Vitázková ocenila pěkně zařízenou kuchyň.

„Je to tak trochu z nouze ctnost, jediné vybavené místnosti v domě jsou sociální zařízení a kuchyň, a ta jen zčásti. Jsem moc ráda, že se tu holkám líbí, je tu ještě spousta práce než bude dům úplně hotový," snažila se Veronika omluvit ne zrovna přívětivé prostředí.

Pavel Soukup byl zpočátku zamlklý, protože ho trápily zažívací potíže. Celá skupinka pak musela čekat na režiséra Jiřího Adamce, který ten den točil seriál Cesty domů. To, jak večeře probíhala a co pro hosty Veronika Jeníková připravila za překvapení, se dozvíte už dnes večer od 18 hodin na TV Prima.

Autor: gam, koj
Video se připravuje ...