Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ženy jsou o čtvrt hodiny denně šťastnější než muži

Ženy jsou o čtvrt hodiny denně šťastnější než muži
27. prosince 2009 | 11:20

Ženy nejsou jen něžnějším pohlavím, ale klidně by se jim mohlo i říkat šťastnější pohlaví. Vyplynulo to z australské studie.

Podle ní totiž ženy mají o čtvrt hodiny více radost a o šest minut za den se méně zlobí než muži. Pány štve především práce v domácnosti, cestování do práce a nepříjemné činnosti v zaměstnání.

"Když si spočítáte všechen čas, tedy ten šťastný a ten méně příjemný, muži mají okolo deseti až patnácti minut méně toho, který si za den užijí, a o šest minut více toho, co považují naopak za nepříjemný," tvrdí doktor Roger Patulny z výzkumného centra sociální politiky University of New South Wales.

Ženy si podle něho dokáží věci více užívat, muži naopak více projevují nelibost při nepříjemných činnostech.

Přestože ženám vadí starat se o domácnost více jak mužům a denně jim to přičte 90 minut negativního času, zatímco mužům 50 minut, celkově však vycházejí o čtvrt hodiny lépe. Pány totiž mnohem více štve cestování do práce a nepříjemné činnosti v zahraničí.

"Ženy jsou šťastnější, když se jich zeptáte, jak jsou spokojené se svým životem, ale mají i více času, který považují za šťastný," tvrdí doktor Patulny.

Autor: Famous.cz, Nový Čas
Video se připravuje ...