Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Rok koně: Podle čínského horoskopu nepřináší nic dobrého

Víte, co vás čeká v roce dřevěného koně?
11. ledna 2014 | 06:00

Pokud jste měla pocit, že po náročném roce 2012 a 2013 se letos uklidní všechny bouřky a vy si konečně oddechnete, mám pro vás špatnou zprávu. Rok 2014 bude pořádný mazec.

31. ledna 2014 začíná rok dřevěného koně, který nám do života přinese spoustu bláznivých nápadů, nečekaných změn, ale i radosti ze života. Čeká nás teplý, slunný, ale mimořádně větrný rok. Nudit se rozhodně nebudeme.

Ohňostroj každý den

Dřevo je dítě, roztomilé, kreativní, obohacující všechny kolem novým, nezatíženým pohledem a zajímavými neotřelými postupy, ale také dítě vzteklé, netaktní, barbarské, až k pláči naivní. A Kůň? Jeho nespoutaný běh a radost ze života prolne všemi oblastmi našeho bytí, ohňostroje nápadů budou tryskat z neobvyklých oblastí v neuvěřitelných souvislostech. Pokud se necháme nakazit jeho nadšením a od počátku zachytíme jeho rychlost, pak můžeme očekávat úžasný rozvoj,“ říká odbornice na čínskou medicínu a feng shui Eva Joachymová.

...
Autor: Shutterstock

Přímý tah na bránu

Kůň má tendenci bořit cokoli je staré, slabé nebo pomalé. Nazývá věci pravými jmény a je mu srdečně jedno, jestli zraňuje něčí city, nebo je netaktní. Všechny domečky ze slámy sfoukne jedním dechem. Na druhou stranou každou bytelnou věc kůň podpoří, dodá jí nadšení a energii a super nápady roztroubí do života. Geniální období pro všechny nadšence, kteří mají chuť dělat něco nového a zajímavého.

Povinné nadšení

Letos nebude ani minuta času na to sedět v koutě. Vládnout bude nadšení, divokost a rychlost. Naskočte na tuhle vlnu, jinak se utopíte. „Zastavíme-li se nebo zpomalíme-li, můžeme se dostat koni pod kopyta a další dění si dokážeme domyslet,“ říká Eva Joachymová a dodává. „Obrovské kvantum jangu, které rok 2014 přináší, nám ordinuje povinnou aktivitu, radostnost, nadšení. Ne vždy se nám to ale bude hodit. Z radosti a nadšení se mohou vyklubat deprese, únavový syndrom, pocit selhání, vyhoření.“

...
Autor: Shutterstock.com

Hry s láskou

Tenhle rok nemá smysl brát se moc vážně. V lásce i vztazích obecně vám půjde líp bezstarostnost, hry a uvolněnost. Kůň ale pomůže i lidem na okraji společnosti najít vlastní sílu i cenu. Ale jen pokud budou ochotni něco sami pro sebe udělat. Na druhou stranu nemilosrdně zničí všechny uplakánky, kteří se spoléhají, že za ně problémy vyřeší někdo jiný.

Autor: MAJ