Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Zaměstnání podle horoskopu: Znamení předurčí, kde se vám bude dařit

  • Jak vaše znamení ovlivňuje spokojenost v zaměstnání?
    10. prosince 2013 | 13:30

    Znamení, ve kterém jste se narodili, ovlivňuje mnoho složek vaší osobnosti. Mimo jiné i váš potenciál, talent, přístup k problémům, organizovanost či schopnost komunikace. Pokud tedy v současné práci trpíte, možná je na místě zauvažovat, jestli by pro vás nebyla nějaká vhodnější.

  • Beran (21.3. - 19.4.)

    Horoskop
    Autor: Shutterstock.com
    Jedinci narození ve znamení berana jsou zpravidla zapálení pro věc, otevření novým metodám a odhodlaní plnit výzvy. Jejich ambiciózní, tvůrčí a cílevědomá povaha z nich dělá skvělé vůdce a oblíbené kolegy.

    Berani se skvěle hodí na místa s náročnými úkoly a do zaměstnání, kde
    "nikdy není hotovo". Jejich bezprostřednost sklízí ovoce například v oblasti obchodu jako je nákup-prodej, ale velkých výsledků dosáhnou také v kreativních oblastech, jako je design, nebo umělecká sféra.

  • Býk (20.4. - 20.5.)

    Horoskop
    Autor: Shutterstock.com
    Potřebujete zaměstnance, který v tichosti a s rozvahou dělá svoji práci a přitom za ni neočekává pochvalu před nastoupenou jednotkou? Hledejte člověka narozeného ve znamení býka. Tito jedinci jsou praktičtí a mají smysl pro systematičnost, zodpovědnost a pořádek.

    Jejich trpělivost a schopnost dřít až do úmoru je ideální pro nižší manažerské pozice, do právních kanceláří a do oblasti účetnictví. Nebojte se ale, že býci jsou pouze nudní úředníci! Své uplatnění najdou také ve vědeckém výzkumu, nebo kdekoliv, kde je potřeba zpracovávat statistiky.

  • Blíženci (21.5. - 20.6.)

    Horoskop
    Autor: Shutterstock.com
    Blíženci zbožňují sbírání nápadů a informací. Jsou velmi zvědaví, inteligentní a plní nápadů, ale velmi rychle se začínají nudit. V rutinní, systematičnost vyžadující práci tedy zpravidla trpí jako raněné laně.

    Blížence musí jejich práce především bavit a neustále jim přinášet něco nového. Ideálním pracovním prostředím je pro ně tedy PR agentura, práce v cestovním ruchu nebo všude tam, kde dochází k přímému kontaktu s různorodými zákazníky. Skvěle se uplatní také jako řidiči všeho druhu, ať už sedí za volantem taxíku, nebo dálkového kamionu.

  • Rak (21.6. - 22.7.)

    Horoskop
    Autor: Shutterstock.com
    Citlivá, imaginativní a nestálá povaha raků může být problémem v mnoha zaměstnáních, kde se jim nedostává prostoru pro jejich filosofické úvahy nad problémem. Zavřete raka mezi čísla a šanony a můžete si být skoro jistí, že do pár měsíců odejde, nebo nervově zkolabuje.

    Naopak kdekoliv, kde bude vyžadován jeho pohled na věc nebo dobře míněná rada, budou raci ve svém živlu. Jedinci narození v tomto znamení jsou skvělými psychology i učiteli, ale báječně se budou cítit i jako kadeřnice nebo manikérky, kde přijdou do kontaktu s lidskými osudy.

  • Lev (23.7. - 22.8.)

    Horoskop
    Autor: Shutterstock.com
    Pro nikoho nebude velkým překvapením, že ambiciózním a egoistickým lvům nejlépe sedí práce na vedoucích pozicích. Stejně jako samotný král zvířat, i osoby pod znamením lva mají problém s autoritami a jen velmi neradi se podřizují.

    Narodili se jako vůdci, proto je hledejte na pozicích generálních ředitelů a top manažerů. Tito jedinci mají velmi vyvinutý smysl pro motivaci svých kolegů i zaměstnanců a přestože jsou poměrně nekompromisní, dokáží být i velmi loajální a dobrosrdeční. Dejte lvovi tým, který musí vést a vykřesáte z něj to nejlepší, co v něm je.

  • Panna (23.8. - 22.9.)

    Horoskop
    Autor: Shutterstock.com
    Kdybyste měli označit panny jedním slovem, bylo by to bezesporu perfekcionisté. Mezi pannami jen zřídkakdy najdete flákače. Toto znamení má silně vyvinutý smysl pro zodpovědnost a cit pro detail. Práce s nimi je opravdovou radostí, protože díky své dokonalé organizovanosti a milému přístupu jsou nepostradatelnou součástí každého týmu.

    Ztratily se vám dokumenty? Nemůžete najít podklady k inventuře? Klientovi nedorazily objednávky? Zajděte za pannou, do minuty vše vyřeší a navíc s úsměvem na rtech. Hodí se na pozice recepčních, produkčních, asistentek a všude tam, kde je potřeba, aby levá ruka přesně věděla, co dělá ta pravá.

  • Váhy (23.9. - 22.10.)

    Horoskop
    Autor: Shutterstock.com
    Rození diplomati s neodolatelným kouzlem osobnosti a spoustou společenských kontaktů, takoví jsou jedinci narození ve znamení vah. Jejich schopnost vždy zvážit obě strany mince, naslouchat všem argumentům a bez problémů udělat kompromis z nich dělá báječné zaměstnance v oblasti diplomacie, ale také právníky, firemní zástupce, tiskové mluvčí či agenty všeho druhu.

    Jen těžko se stane, že by váhy vypadly z role a způsobili nějaký konflikt. Pokud hledáte dokonalého zástupce, který bude vždy loajální a na veřejnosti bude prezentovat tvář vaší firmy, zaměstnejte váhu. Budete ji milovat.

  • Štír (23.10. - 21.11.)

    Horoskop
    Autor: Shutterstock.com
    Štíři jsou velmi oddaní svojí práci, je snadné je motivovat a milují vidět výsledky své těžké dřiny. Velmi neradi ale pracují jako součást kolektivu. Štír je individualista a i když se nebrání práci s jinými kolegy, své problémy potřebuje řešit sám.

    Jedinci narození ve znamení štíra mají silně vyvinutou intuici, jsou systematičtí a inteligentní a zbožňují výzvy. Navíc mají poměrně velký rozhled a uplatní se ve spoustě oblastí. Hodí se pro kariéru policejního vyšetřovatele nebo právníka, ale úspěchů dosáhnou i jako redaktoři, designeři, vědci nebo specialisté na výrobu.

  • Střelec (22.11. - 21.12.)

    Horoskop
    Autor: Shutterstock.com
    Střelci bývají většinou nejoblíbenějšími zaměstnanci každé firmy. Jsou totiž neustále pozitivně naladění, překypují energií a umí svým přístupem "nakazit" i všechny v okolí. navíc mají tisíce zájmů a zálib, takže jen v málokteré práci si nenajdou to svoje.

    Střelci milují společnost, takže jediné, čím je opravdu můžete v práci "potrestat" je vlastní kancelář. Skvěle se uplatní v reklamních agenturách, obchodu nebo také jako turističtí průvodci, či obsluha v baru nebo kavárně.

  • Kozoroh (22.12. - 19.1.)

    Horoskop
    Autor: Shutterstock.com
    Pokud jste se narodili ve znamení kozoroha, můžete se těšit ze své bezchybné organizovanosti, logického uvažovaní, orientace na výsledek a bezbřehé zodpovědnosti. Ideální kariérní oblastí pro kozorohy je tak bezesporu finančnictví nebo lékařství.

    Tito lidé se přímo narodili pro to, aby na svých bedrech nesli tíhu zodpovědnosti, jako by to vůbec nic nebylo. Někteří kozorozi jsou také skvělými IT odborníky.Platí u nich zkrátka pravidlo - zadejte úkol, na nic se neptejte a nechte je v klidu dělat svoji práci. Výsledek bude vždy stoprocentní.

  • Vodnář (20.1. - 18.2.)

    Horoskop
    Autor: Shutterstock.com
    Vodnářům byla dána do vínku bezbřehá kreativita a šestý smysl. Není proto divu, že nejlepších výsledků dosahují na tvůrčích pozicích. Vodnáři se báječně uplatní ve světě médií a reklamy. Mají cit pro příběh i potřeby obyčejných lidí a navíc umí svoji práci prodat skutečně okouzlujícím způsobem.

    Vodnáři jsou inteligentní, originální a progresivní. Potřebuje vaše firma pozvednout z šedi a nudy? Najměte si vodnáře jako kreativce. Skvělé uplatnění naleznou také v neziskových organizacích - především v oblasti fundraisingu a prezentace v médiích. Milováni budou ovšem také jako učitelé.

  • Ryby (19.2. - 20.3.)

    Horoskop
    Autor: Shutterstock.com
    Klidné, rozvážné a tiché ryby mají velké srdce a nutkavou potřebu dělat práci, která bude obecně prospěšná. V zaměstnání, ve kterém nevidí vyšší smysl tak budou pomalu chřadnout. Jejich největší výhodou je schopnost vcítit se do druhých a ukázat jim správný směr.

    Právě proto se skvěle hodí do všemožných charitativních organizací, jako sociální pracovníci nebo zdravotní sestry. Ryby jsou také velmi přátelské a v kolektivu oblíbené. Jsou proto báječnými adepty na učitele v mateřských školkách. Díky své kreativní povaze ale často nacházejí uplatnění také v uměleckých oblastech, jako je malířství nebo hudba.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.