Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Nespoutané léčivé vodopády nebo meditace v klášteře! Tady chcete dobít energii

  • Krimmelské vodopády
    21. června 2021 | 06:00

    Rakousko už dávno není jen destinací, kam jezdíme jen v zimě na lyže. Nádherná příroda plná úžasných výhledů a kouzelných scenérií nám dokáže nabít baterky v jakoukoli roční dobu. Každý z nás jistě cítí, že právě teď je ta doba, kdy potřebujeme načerpat novou energii a právě v přírodě, to jde nejlépe.

    Pošlete stress na dovolenou a vyberte si ten správný element právě pro vás. Chcete bydlet v korunách stromů jako ptáci nebo si užívat léčivé síly vodních živlů, nebo dáváte přednost pěším výletům po hřebenech? Máme pro vás pár tipů, ze kterých se vám bude tajit dech!

  • Dotkněte se přírody

    Kde jinde byste se chtěli přiblížit přírodě více než přímo v korunách stromů. Lesní hotely vám poskytnou klid, a vy tak budete mít prostor se zase vrátit sami k sobě. Obklopeni dřevem a zelení podpoříte funkci limbického systému a zcela se uvolníte. Protože tady to opravdu jde. Doporučujeme vyrazit sami nebo ve dvou.

    Dovolená v Prechtlhofu

    VZDÁLENOST: 470 km z Prahy

    Pro dovolenou v korunách stromů vašimi sousedy budou jenom ptáci a výhled na Karawanky. Romantika zaručena.

    Výhled, který vás neomrzí v Natterer See

    VZDÁLENOST: 553 km z Prahy

    Lesní mini domečky s velkou terasou vám zaručí naprostý klid a splynutí s přírodou. Uvelebte se.

    Procházka v oblacích Knechtelsdorf

    VZDÁLENOST: 245 km z Prahy

    Vzhůru k výškám. Když nemáte chuť spát mezi větvemi, alespoň si mezi nimi udělejte procházku.

     

    Pokud chcete větět víc o těch nejůžasnějších destinacích v Rakousku, navštivte tyto stránky a můžete si dokonce udělta i test, který vám poradí, co potřebujete právě vy!

     

    Podívejte se také, jak jezdit s dětmi na dovolenou:

    Video se připravuje ...
    Jak bezpečně cestovat s dítětem v autě? • VIDEO: Videohub

     

  • Léčivá síla vody

    Metoda Sebastiana Kneippa je známá už od 18. století a dodnes ji používají lázeňská i wellness zařízení. Vodní procedury působí pozitivně na všechny, ale největší účinek poznají pacienti s kardiologickými problémy. V těchto třech lokacích, vám síla vody vyplaví stres a můžete relaxovat s nádhernými výhledy.

    Hotel im Wald Hammerschmiede

    Hydroterapie v klidném a idylickém hotelu 9 km od Salcburku

    Lázně v přírodním hotelu Forsthofgut¨

    Vnitřní a venkovní bazény pouze pro dospělé a masáže s luxusním výhledem.

    Zapomeňte na stres v Das Traunsee seehotel

    Jedinečný wellnes a panoramatická sauna s výhledem na Traunstein

    Pokud chcete větět víc o těch nejůžasnějších destinacích v Rakousku, navštivte tyto stránky a můžete si dokonce udělta i test, který vám poradí, co potřebujete právě vy!

    Hrady a zámky, kde to bude děti bavit:

    Video se připravuje ...
    Tady to bude děti bavit! Které hrady a zámky musíte navštívit? • VIDEO: Redakce Maminky.cz / Adam Balažovič

  • Rozjímání v klášteře

    Vydejte se na ozdravný pobyt do kláštera. Poskytne vám příjemné útočiště s nezapomenutelnou atmosférou a energií. Můžete si dopřát také půst, který vám pomůže v očistě těla a mysli. Naučíte se vnímat to důležité a duchovní učitelé vás provedou sílou meditace. Stačí vám pár dní a budete se cítit jako znovuzrození.

    Klášter v Bad Mühllackenu

    VZDÁLENOST: 249 km z Prahy

    Sestry karmelitánky se postarají o kvalitní péči o vaši duši i tělo. Soustředí se na půsty, vědomé stravování i detoxikaci organismu. Lázně nabízí různé balíčky, takže si jistě vyberete ten pravý pro vás.

    Klášter Marienkron Mönchhof

    VZDÁLENOST: 370 km z Prahy

    Poblíž Neziderského jezera najdete místo neomezených možností relaxu. Vyzkoušejte klasické procedury i ty netradiční, jako je akupunktura.

    Klášter Pernegg

    VZDÁLENOST: 228 km z Prahy

    Hodinu od Vídně najdete ničím nerušenou oázu, kde vás obklopí klid. Kombinace půstu, ticha a přírody zajistí dokonalý odpočinek, ze kterého budete žít ještě dlouhou dobu.

     

    Pokud chcete větět víc o těch nejůžasnějších destinacích v Rakousku, navštivte tyto stránky a můžete si dokonce udělta i test, který vám poradí, co potřebujete právě vy!

    Chorvatsko je oblíbená destinace:

  • Procvičte se k čisté hlavě

    Jediným vaším odpočinkem je spánek? To je málo. Potřebujete právě aktivní odpočinek, který vám ale nevezme všechnu energii. Najděte si pohyb, který vám ji spíš dodá a pomůže vám s regenerací. Ideální jsou procházky přírodou nebo jóga. Vypusťte starosti z vysokého kopce nebo je nechte rozplynout na jezerní hladině. Uleví se vám.

    Den na salaši

    Probuďte se v oblasti Gjaidalmu na úpatí Dachsteinu v hornorakouském Salzmakkergut (Solná komora) v nadmořské výšce 1 738 metrů. Odtamtud lze začít rodinnou túru lesem až po alpské louky. Odpoledne se můžete zchladit v osvěžujícím jezeře, večer pak večer pak nasbírat dřevo na společný táborák před vaší alpskou chatou. Jaký to krásný den! Kde leží Gjaid-Alm? Tato salaš se nachází na úpatí Dachsteinu na hornorakouské straně. Velice hezké je její poloha: lanovkou se sem dostanete velice snadno. Ve kterém jezeře si můžete zaplavat? Přeci v jezeře Altausseer See v oblasti Salzkammergut! Na jaké turistické trasy se odtud můžete vydat? Máte rozmanitý výběr: včetně těch nejkrásnějších turistických tras v regionu..

    Krimmelské vodopády - nevyjdete z úžasu

    Jsou to nejvyšší vodopády v Evropě. Jakmile dojdete k první kaskádě třístupňového vodopádu, člověk by chtěl téměř nábožně zašeptat slovo "dechberoucí". Ale tento popis strhující hříčky přírody v Salcbursku jednoduše nevyjadřuje skutečnost. Mnoho návštěvníků k vodopádům koneckonců přijíždí právě proto, aby se svobodně nadechli jemné vodní mlhy. Nespoutaná příroda působí jako lékařská ordinace, ve které jste obklopeni lesy, skalami a nekonečným množstvím padající vody. Od nejnižšího stupně pradávného přírodního úkazu vedou serpentiny stezky Wasserfallweg až k nejvyššímu vodopádu. Celkem je to hodina a čtvrt chůze. Po cestě ještě potkáte prostřední vodopád.

    Jemný vdechovatelný aerosol, účinně působí na alergické záněty dýchacích cest. Negativně nabité mikroskopické kapičky zůstávají ve vzduchu déle, zatímco pozitivně nabité částečky jsou daleko větší a relativně rychle padají k zemi. Už při nádechu se dějí malé zázraky. Negativní náboj stimuluje imunitní systém, zmírňuje nebo zcela odstraňuje projevy alergií a astmatu a současně napomáhá k pročištění dýchacích cest.

     

    Pokud chcete větět víc o těch nejůžasnějších destinacích v Rakousku, navštivte tyto stránky a můžete si dokonce udělta i test, který vám poradí, co potřebujete právě vy!

Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...