Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Víc se bojím nákazy u nás než ve světě, říká Andrea Řezníčková, tisková mluvčí cestovní agentury

Andrea Řezníčková
24. září 2020 | 06:00

Současná situace je složitá a nejistá. Člověk si už jen tak nesbalí kufry a nevyrazí do světa. Stále se totiž nabízí otázka, zda je to vůbec bezpečné a zda tak nejdeme nákaze naproti. Jak to vypadá s cestováním v době koronaviru a jak obtížná je práce tiskové mluvčí cestovní agentury, jsme se zeptaly Andrey Řezníčkové.

Současná situace cestování zrovna nepřeje, přesto se lidé přestali bát a do zahraničí vyrážejí. Je to podle vás rozumné?

To si musí každý rozhodnout sám. Zdraví je nejdůležitější. Já osobně jsem byla pracovně letos v létě v Řecku a Tunisku a ani na chvíli jsem na cestách neměla pocit, že by to bylo nebezpečné. Naopak se spíš bojím, že nákaza mně víc hrozí tady u nás.

Proč myslíte, že nákaza hrozí spíše u nás?

Já sama za sebe rozhodně nemohu predikovat nebo hodnotit, zda nákaza hrozí spíše u nás. Případů přibývá, to je evidentní. Pořád si ale myslím, že je důležité nepanikařit, ale zároveň nic nepodceňovat a hlavně dodržovat základní pravidla. Nic jiného pro to v tuto chvíli nemůžeme udělat. Co se cestování týká, tak každý si musí sám rozmyslet, zda chce vycestovat a kam. Já osobně si myslím, že na dovolené jednoduše nejste v takovém styku s různými lidmi. Pokud se bavíme o destinacích, kam momentálně prodáváme zájezdy cestovních kanceláří, nenarazíte tam zrovna na metro, přeplněné autobusy, supermarkety a další místa, kde neovlivníte, koho potkáte. Na dovolené je to přece jen klidnější, rezorty se pravidelně dezinfikují, dodržují se rozestupy, personál má po celou dobu roušky. Na zájezd také zrovna nelétají lidé, kteří si myslí, že jsou nemocní (dost by teď riskovali), nebo kteří nemají dobré hygienické návyky…

Do jakých destinací lidé nyní nejčastěji cestují?

V tuto chvíli dominují právě Řecko a Tunisko. Tunisko letos nahrazuje Egypt a Turecko, nabízí kvalitní rezorty za velice příznivé ceny.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...