Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Neskutečné slevy i opulentní ohňostroj: Konec roku bude v Dubaji plný zábavy

2. prosince 2019 | 06:00

Populární nákupní festival i dech beroucí novoroční ohňostroj. Závěr roku bude v nejpopulárnějším arabském emirátu již tradičně plný rozmanitých akcí. Užijete si je, ať už strávíte v Dubaji týdenní dovolenou, nebo se zdržíte jen krátce během vašich cest do vzdálenějších destinací.

Dubajský Shopping Festival bude zahájen v druhé polovině prosince a potrvá až do poloviny ledna 2020. Stejně jako každý rok přiláká zájemce z celého světa, kteří se mohou těšit na zábavné akce a zážitky pro páry i rodiny s dětmi.

Festival tradičně doprovází nejen výrazné slevy, ale i bohatý doprovodný program po celém městě plný soutěží s cenami od drobných slevových poukázek po luxusní automobily.

Co koupit?

V Dubaji se rozhodně vyplatí nakupovat módu, protože mnohé nové světové kolekce dorazí na Arabský poloostrov dříve než do České republiky, a také výprodeje předchozích kousků začínají dříve. Za zvážení také stojí i čerstvé koření a drobné pochutiny, které se do Dubaje dováží z blízké Indie, Pákistánu nebo Libanonu.

Když jen přestupujete

Pokud míříte během zimy někam dál do Asie či na ostrovy v Indickém oceánu, velmi pravděpodobně vás čeká přestup v Dubaji. Minout tuto pulzující metropoli a projít jen letištní halou by ale byla obrovská škoda. Udělejte si mini dovolenou v Dubaji jen tím, že si naplánujete pozdější odlet z metropole, třeba jen o jeden či dva dny.

Už samotný vánoční pobyt v Dubaji si můžete okořenit řadou tradičních zážitků a výletů po Dubaji, od nakupování, přes zábavní parky až po pouhé ležení u vyhřátého moře.

Pokud v Dubaji budete přímo v období střídání starého a nového roku, rozhodně nesmíte vynechat dechberoucí ohňostroj, který bude tradičně oslňovat Dubaj z nejvyšší budovy světa Burj Khalify. I pokud budete bydlet v levném městském hotelu, opulentní představení si budete emoci zdarma užít z jakéhokoli místa v moderním srdci Dubaje. Podívejte se na video, jak vypadal ohňostroj v letošním roce:

Autor: red
Video se připravuje ...