Jak uchovat bylinky čerstvé déle než týden? Stačí vám plastový kelímek!
Čerstvé bylinky milujeme a teď na jaře si je skutečně začínáme užívat. Ty sušené totiž nemají tu pravou vůni a chuť. Jenže větší část z koupeného svazku obvykle skončí uvadlá a nahnilá v odpadcích, což je velká škoda. Přicházíme tak nejen o chutné koření, ale i o nemalé částky peněz. Naprosto zbytečně!
Už nikdy zvadlé bylinky
Pokud víte, jak na to, vydrží vám doma v lednici řezané bylinky čerstvé i několik dnůAutor: Shutterstock.comŘešení tohoto problému přitom vůbec není složité. Poradíme vám, jak bylinky udržet šťavnaté a křehké i déle než týden. Nepotřebujete k tomu znát žádná kouzla a čáry. Stačí vám jen plastový kelímek s víčkem, ostrý nůž nebo nůžky a trocha studené vody.
1. krok: dobře je očistěte
Čaj z meduňky zabere na nespavost i migrénu.Autor: Shutterstock.com2. krok: omyjte je a usušte
bylinkyAutor: Shutterstock3. krok: zavřete je do kelímku
Čerstvě utržená petrželka chutná skvěle.Autor: Shutterstock.com4. krok: šup s nimi do lednice
Krásné a voňavé bylinky jsou snem každého zahradníka. Stačí ale malá chyba a neporostou.Autor: Shutterstock.comVýjimkou je jen oblíbená bazalka, kterou nechte stát v otevřené nádobě při pokojové teplotě.
Diskuse ke článku
.