Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Nejlepší bytové zahrádky světa: Jak pěstovat bylinky přímo v kuchyni

  • Jak pěstovat bylinky, i když nemáte v kuchyni dostatek světla nebo místa? Víme, jak na to!
    30. ledna 2015 | 06:00

    Také řešíte, jak mít po celý rok dostatek čerstvých bylinek, aniž byste musela neustále kupovat drahé v supermarketu? Hledáte novou inspiraci, jak zazelenit vaši domácnost? Vybrali jsme pro vás ty nejoriginálnější nápady. A mnohé z nich můžete uskutečnit sama za pár korun.

  • Nástěnná džungle

    Jak pěstovat bylinky i když nemáte v kuchyni dostatek světla nebo místa? Víme jak na to!
    Autor: archiv

    Nástěnné zahrádky z palet se ujaly již před časem, ale tahle inovace udělá parádu i v obýváku. Navíc nádherně osvěží vzduch. Stačí pár prkének a šikovné ruce. Vnitřek je vyložený silnou igelitovou fólií.

  • Bylinková lampa

    Bylinková lampa
    Autor: archiv

    Originální lampa české designérky Kristýny Pojerové je nejen krásná, ale i na výsost praktická. Můžete v ní snadno pěstovat bylinky rovnou v kuchyni – bez rizika, že vám je okoušou domácí mazlíčci. Rostliny jsou sázeny po vnitřním obvodu skleněné nádoby kolem otvoru, který umožňuje nejen snadný přístup k rostlinám, ale také zajišťuje přiměřenou cirkulaci vzduchu, čímž napomáhá k vytvoření přirozeného mikroklimatu.

     

    Zdroj

  • Mechový kobereček

    Mechový kobereček
    Autor: archiv

    Geniální nápad, jak se vyhnout ušmudlanému a věčně mokrému koberečku v koupelně. Jediné, co potřebujete, je betonová zatravňovací tvárnice, mechové "sazeničky" i s kořínky a kvalitní substrát. V každém zahradnictví vám poradí, jaký se hodí nejlépe. Mech totiž nepotřebuje mnoho světla a vlhkost koupelny ho bude přirozeně zavlažovat. Krásné, na stoupnutí heboučké, a ještě praktické.

    Zdroj

  • Vertikální bylinková zahrádka

    Jak pěstovat bylinky, i když nemáte v kuchyni dostatek světla nebo místa? Víme, jak na to!
    Autor: archiv

    Jednoduché a krásné. Potřebujete klasickou paletu, zahradní textilii, silnou igelitovou fólii, substrát a sazeničky. Budete mít bylinky po ruce po celý rok, a ještě dodají vaší kuchyni úplně nový vzhled.

    Mrkněte na video, abyste věděla, jak na to.

  • Roztomilé květináče z PET lahví

    PET květináče
    Autor: archiv

    Nový šmrnc dodají vaší domácí zahrádce také originální květináče vyrobené z použitých PET lahví. Design je v podstatě na vás, ale můžete se inspirovat třeba těmito roztomilými kočičkami. Ostatně takto přepracovaná PET lahev může posloužit i jako netradiční dóza.

    Návod na výrobu najdete zde.

Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...