Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jaká sedací souprava by vám v novém obývacím pokoji neměla chybět?

Sedací souprava Free
21. října 2013 | 00:00
Prezentace klienta |

Pokud právě přemýšlíte nad koupí nové sedačky do obýváku, přinášíme vám pár užitečným tipů, jaké trendy v sedacích soupravách letos převažují.

Sedací souprava je nedílnou součástí moderního obývacího pokoje. Jelikož je obývák centrální místností bytu, kde se schází celá rodina, měla by být sedací souprava dostatečně velká a pohodlná, aby si na ní odpočinuli všichni členové domácnosti.

I přesto, že je sedací souprava nejdůležitějším nábytkem v obývacím pokoji, měli bychom její velikost přizpůsobit rozměrům pokoje. Přece jen není příjemné, když sedačka zabírá celou místnost a není v ní pak dostatek místa pro pohyb a jiný nábytek.

Moderní sedačky

Moderní sedací soupravu byste měli vybírat podle tří důležitých aspektů a to srovnání kvality, velikosti a pohodlnosti sedačky v závislosti na ceně výrobku. Pro domácí pohodlíčko jsou nejvhodnější tzv. válecí sedačky, které mají hlubokou sedací část, díky které se dá na sedačce pohodlně ležet. Pokud je sedací část příliš hluboká, nebo pokud si chceme dopřát co největší pohodlíčko, doplníme sedačku o volně položené nebo pevné čalouněné polštáře. Nejen, že docílíte většího komfortu a pohodlnosti, ale i vizuální efekt bude velmi pěkný.

Sedací souprava Deimos
Autor: JENA- nábytek

Velkým trendem letošního roku jsou designové sedačky, které mají v sobě úložné prostory pro knihy, časopisy, mobilní telefony, ovladače a ostatní drobnosti, které k relaxu na sedačce neodmyslitelně patří. Tyto sedačky jsou většinou doplněny rozkládací funkcí pro podložení nohou, čímž přispívají k ještě většímu pohodlí uživatele.

Sedací souprava Florencja s úložným prostorem
Autor: JENA- nábytek

Klasické sedačky

Na druhou stranu určitě nezatracujte klasické sedací soupravy, které kladou důraz především na pohodlné vstávání, což je od určitého věku jejich ohromné plus. Navíc i tyto sedačky jsou dostupné v nejrůznějších materiálech, ať už je to látka, přírodní kůže či eko kůže. Vnitřní výplně sedacích ploch mohou mít nejrůznější stupně tuhosti, proto je nejlepší, sedačku osobně vyzkoušet, aby si každý zákazník mohl vybrat, jaká tvrdost je pro něj adekvátní. Materiál klasické sedací soupravy se samozřejmě odráží na její ceně a životnosti, proto je důležité vybírat pečlivě a s rozvahou.

Sedací souprava Torino
Autor: JENA- nábytek

Jaké vybrat potahy

Téměř každou sedací soupravu si můžete vybrat v nepřeberném množství barev a materiálů, aby se vám co nejlépe hodila do obýváku. Nikdy nezklamou přírodní tlumené barvy, proto pokud nechcete být výstřední, klidně si sedačku v těchto odstínech zakupte.  Avšak vybírat opravdu můžete z široké škály barev tak, aby sedačka ladila s vaším interiérem obývacího pokoje.

Sedací souprava Duo Panama s volitelným potahem
Autor: JENA- nábytek

Doplňky

Když máte malý obývací pokoj, kam se vám nevejde sedačka pro více lidí, je ideální daný problém řešit například taburetem, který poslouží jako místo pro návštěvu i jako podložka pro vaše unavené nohy. Pokud máte naopak dostatek místa a můžete sedací soupravu doplnit i o křesílka, určitě to vzhledu vašeho obývacího pokoje jen prospěje.

Údržba

Sedací souprava by měla být vybírána především s ohledem na její funkčnost a na složení rodiny, která ji bude používat. Pro milovníky psů a jiných domácích mazlíčků doporučujeme rozhodně sedačku s lehce omyvatelným či vysávatelným povrchem. Ideální je i možnost impregnace, čímž zabráníte znehodnocení a prodloužíte dobu funkčnosti výrobku.

Kde nakupovat

Sedací soupravy jsou dominujícím sortimentem společnosti JENA-nábytek, který je nabízí v široké škále barev, materiálů a funkcí, aby si každý zákazník přišel na své. Odborníci vám na prodejnách JENA-nábytek ochotně poradí, jaká sedačka je z vámi zvolené cenové škály nejvhodnější. Při výběru nových modelů dbají v JENA-nábytek na aktuální trendy, novinky a technologie, které moderní lidi zajímají.

Navštívit můžete také eshop JENA-nabytek.cz, kde naleznete kompletní sortiment, který si můžete koupit nebo případně na prodejnách vyzkoušet.

Video se připravuje ...