Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Začněte školní rok v novém studentském pokoji! Poradíme vám, jak ho zařídit!

9. září 2013 | 00:00
Prezentace klienta |

Každý žák či student by měl mít svůj koutek, který bude přizpůsoben jeho potřebám a bude se v něm cítit dobře. Když přijde ze školy, musí mít pocit, že na něj dýchlo kouzlo domova, ve kterém má své místečko, kde se cítí uvolněně a bezpečně.

Je samozřejmostí, že požadavky na prostředí, ve kterém děti vyrůstají, se časem mění. Nikdo by nechtěl mít stejný pokojíček v první třídě a na gymnáziu, proto je nutné nábytek vybírat tak, aby byl neutrální a vydržel vaší ratolesti co nejdéle.

Pokud si kladete otázky, zda má vaše dítě vyhovující postel, zda je psací stůl dostatečný pro studenta střední školy, jestli židle u počítačového stolu již dosloužila, nebo ještě nějaký ten pátek vydrží, pak právě vy byste měli myslet u zařizování dětského i studentského pokoje velmi rozvážně. Pokud toto pravidlo budete dodržovat, vždy si na své otázky odpovíte kladně.

Autor: JENA- nábytek

Jak zařizovat dětský pokoj

Pokoj byste měli zařizovat s ohledem na velikost místnosti a také s ohledem na to, zda je umístěn v paneláku nebo v rodinném domě. Jelikož děti z paneláků nemají možnost proběhnout se po zahradě nebo si zakopat míčem, kdy chtějí, vždy je lepší, když je panelákový pokoj dostatečně velký na to, aby se v něm žák protáhl, zacvičil si a měl pocit volného prostoru.

Pokoj pro nejmenší

Dětský pokojíček hraje u menších dětí hlavní úlohu, protože v něm tráví většinu svého času. Hrají si zde, dovádí a pobíhají, proto je důležitý dostatek prostoru. Nábytku nemusí být v pokojíčku velké množství, ale o to by měl být kvalitnější. Důraz bychom měli klást především na funkčnost a kvalitu postele. Myslete na to, že děti rostou jako z vody, tudíž je vždy lepší koupit větší postel, která pár let vydrží. Aby vydržela, nesmíte podcenit výběr vhodného roštu a především matrace. Ta by měla mít především dobrou odvětratelnost.

Autor: JENA- nábytek

Kde psát úkoly?

Další důležitou součástí pokojíčku každého školáka je psací stůl. Deska psacího stolu by měla být dostatečně velká, nejméně však tak, aby dostačovala na rozpětí loktů sedícího. Psací stůl by měl být stejně jako židle výškově nastavitelný. Povrch stolu by měl být matný, aby odlesky nekazily dětem oči. Výběr dětských psacích stolů je veliký, proto se nebojte, že s dětmi nenajdete kompromis, aby se stůl líbil jim i vám. Je důležité, aby se školákovi jeho psací stůl zamlouval a sezení u něj a psaní úkolů pro něj nebylo za trest.

Pohodlné posezení

Ke každému psacímu stolu patří pořádná židle. Ideálně by měla být kolečková, měla by mít nastavitelnou výšku sedáku, tak aby se dítě vždy opíralo nohama o podlahu. Sedák by měl podepírat co největší část stehen a opěrka by měla končit pod lopatkami. Tak především studenty nebudou při psaní dlouhým domácích úkolů, esejí či jiným školních povinností bolet záda.

Autor: JENA- nábytek

Kde vše potřebné nakoupit?

Pokud potřebujete poradit, kde nakoupit cenově dostupný, ale kvalitní nábytek do pokoje žáka či studenta, neváhejte navštívit JENA-nábytek. Nejen, že zde naleznete opravdu široký sortiment, ze kterého si vy i vaše ratolest určitě vyberete, ale navíc zde narazíte na odborníky, kteří vám s nákupem rádi poradí.

Více na www.jena-nabytek.cz

 

 

 

 

 

 

 

 

Video se připravuje ...