Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Chcete kupovat novou postel a neumíte se rozhodnout jakou? Poradíme vám!

Ložnicový program Cremona Plus
7. října 2013 | 00:00
Prezentace klienta |

Jak jistě víte, výběr postele je velmi důležitým úkonem, který ovlivní prostředí celé ložnice. Jelikož byste si na posteli měli odpočinout a zrelaxovat své unavené tělo, rozhodně nenechte její výběr náhodě a při koupi se řiďte odbornými radami.

Jak vybrat vhodnou postel

Postel je centrem ložnice, protože ji využíváme z celé místnosti nejvíce. Je důležité dbát na výběr postele v závislosti na velikosti a vzdušnosti ložnice. Kolem postele by mělo být dostatek místa k pohybu, proto je vhodné promyslet, zda postel postavíte ke stěně, do středu pokoje nebo do integrované skříňové stěny.

V dnešní době jsou nejžádanější postele bez úložného prostoru, protože je u nich zajištěno důkladnější odvětrání matrace. Také umožňují důkladnější úklid prachu, což ocení především alergici. Přesto jsou stále oblíbené i celočalouněné a poločalouněné postele, kterých např. JENA-nábytek nabízí nepřeberné množství.

Postel Anita
Autor: JENA- nábytek

Pro postel je nejdůležitější lehací část, tzn. matrace a rošt, jež tvoří hlavní důsledek naší spokojenosti s odpočinkem. Nejčastěji se u nás prodávají postele o rozměrech 180x200 cm osazené matracemi a rošty ve velikosti 90x200 cm. Materiálové provedení postele může být různé. např. v masivu, lamině, laku či laminátu.

Kvalitní rošt = základ kvalitního spánku

Bez kvalitního roštu je sebepohodlnější postel k ničemu. Rošty můžete vybírat mezi pevnými laťovými a pružnými lamelovými. U pružných roštů jsou flexibilně uložené lamely, které reagují na jednotlivé tlaky, čímž umožňují optimální polohu pánve, ramen a šíje. O kvalitě roštu rozhoduje v podstatě sama konstrukce, především pak počet lamel, jejich šířka, tloušťka a způsob jejich uchycení. Nejideálnější je, když mají jednotlivé lamely individuálně nastavitelnou míru pružnosti. Pohodlí také zvyšuje polohování roštů. Nastavení je pak možné ručně nebo pomocí elektrického pohonu. Rošt i matraci by měl mít každý člověk vlastní, platí to i v případě manželských postelí. Pro dvoulůžko doporučují odborníci z JENA-nábytek vždy pořizovat dva rošty a dvě matrace, aby měl pár dostatečný komfort na spaní.

Rošt Juno
Autor: JENA- nábytek

Rošt Duoswing
Autor: JENA- nábytek

Zvolte si správnou matraci

Ještě větší důraz by měl být kladen na výběr matrace. Neměla by být ani moc měkká, ani moc tvrdá. U příliš měkké matrace se totiž páteř při ležení prohýbá do oblouku a nemůže se správně uvolnit. Hodně tvrdá matrace naopak přetěžuje páteř, která je následně v nepřirozené křivce. Vhodná matrace se pozná podle toho, že při ležení na boku budete mít páteř ve tvaru přímky. S jejím výběrem vám vždy nejlépe poradí odborník na specializovaném pracovišti.

Sendvičová matrace Amelie
Autor: JENA- nábytek

Pokud tedy chcete mít kvalitní spánek a denně si nestěžovat, že vás bolí hlava či krční páteř, svěřte se při výběru postele, roštu i matrace do rukou odborníka. Profesionálové na prodejnách JENA-nábytek vám vždy ochotně podají pomocnou ruku.

Další tipy a informace o správném výběru nábytku do ložnice i s kompletní nabídkou sortimentu najdete na e-shopu JENA-nabytek.cz.

Video se připravuje ...