Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Skvělá vychytávka: Grilovačka v paneláku? V "truhlíku" místo muškátů!

Fotografie
29. srpna 2013 | 14:20

Není snad nikdo, kdo by neměl rád grilování. Marinovaná žebírka, šťavnaté masíčko, křehká zelenina... Tomu se zkrátka nedá odolat. Jenže kde grilovat, když bydlíte v paneláku či činžáku s malým balkonem. Nevěšte hlavu! I vy můžete doma uspořádat BBQ party.

Ne každý z nám má to štěstí, že bydlí v domku se zahradou, nebo si alespoň o víkendu může vyrazit na chatu obklopenou loukou a obrovským sadem. O pořádné grilovačce s přáteli se nám tak může jen zdát.

V panelákovém nebo činžovním bytě si totiž maso můžeme připravit leda tak v troubě nebo na elektrickém stolním grilu. Jenže to, jak jistě sami uznáte, rozhodně není "to pravé ořechové".

V Americe však našli skvělé řešení. Společnost Connox přišla s geniální myšlenkou. Balkonovým BBQ grilem, který si za 77 dolarů (v přepočtu asi 1.500 korun) může pořídit skutečně každý. Autorem "vychytaného" grilu, který se nápadně podobá truhlíku na muškáty, je Henrick Drecke. Chytrý to pán!

Gril pak už stačí jen zavěsit na jakékoliv balkonové zábradlí, rozpálit dřevěné uhlí a balkonová party může začít! Nesmíte však zapomenout včas naložit maso, okořenit hamburgery a připravit si chutné omáčky. A samozřejmě dát vychladit pivo. Bez toho by to totiž nebylo ono.

Varování:
Připravte se na to, že nepřekonatelná vůně linoucí se z vaší lodžie, může přilákat poměrně velké množství hladových sousedů, kterých se jen těžko budete zbavovat. Myslete proto na ně už při nákupu a marinování.

1827507:gallery:true:true

Inspirujte se chutnými recepty:

Video se připravuje ...