Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bydlení podle znamení: Vodnář (19.1. až 18.2.)

2. února 2010 | 15:53

Jsou nespoutaní a nezávislí, dovedou vést lidi, i když na to svým mnohdy nenápadným zevnějškem možná nevypadají. Zařízení bytu si pořizují ve velkých obchodech, ale ani starožitnosti jim nejsou cizí.

Vodnář patří k nejstarším znamením. Staří Sumerové s ním spojovali Enkiho, boha sladkovodního oceánu a pána Země. Z ramen Enkiho vytékají dva proudy, dvě životodárné řeky Eufrat a Tigris, mezi kterými Sumerové žili. Bůh Enki ve Vodnáři je velkým architektem, který schraňuje plány budoucnosti.

Jací jsou
Znamení Vodnáře je plné energie, která vybízí lidí, aby se sdružovali na cestě za světlem společných plánů a ideálů. Vodnáři neúnavně hledají ty nejrůznější cesty a způsoby, jak přetavit do praxe co nejvíce vlastních představ a snů. Svým zevnějškem působí mnohdy nenápadně, ale o to víc je nespoutaná a nezávislá jejich mysl. Mají v sobě přirozenou toleranci pro lidské slabosti a dovedou pochopit nejrůznější pohnutky lidské povahy. Zásluhou své přátelské povahy dokážou být skvělými kamarády, kteří umí pro druhé mnohé vykonat. Práce, která je zajímá, je pro ně většinou daleko důležitější než citový život.

.
Autor: Archiv firem

Jak bydlí
Vzdušná povaha Vodnářů si bude utvářet svůj interiér podle toho, aby byl co nejvíce funkční a pohodlný. Přeplněné bydlení jim nevyhovuje, mají rádi volnost, a to i v designu. Materiály by měly být hladké, s jednoduchým povrchem i profilem. Průsvitné plasty a sklo zkombinují s kovem a nebudou se přitom obávat asymetrie, špičatosti ani futuristického vzhledu. Z historie by jim mohl vyhovovat styl art-deco. Ve svém výběru půjdou po tom, co je snadno dostupné, aby je nákup a zařizování bytu nezdržovalo. Nakupují ve velkých nábytkových sítích nebo si nechají dělat vše na míru v módním trendu. Barevné odstíny se mohou pohybovat v tlumených škálách žluté, šedé a hnědé. Troufnou si experimentech s „divokými“ vzory tkanin. Dávají přednost kobercům a potahům snadným na údržbu. Vodnáři uklízí z nutnosti. Preferují dřevěné podlahy, dlažby nebo lina, na kterých nebudou šetřit. Důležitou roli v jejich interiéru bude hrát světlo. S chutí si vyberou prostory s velkými okny a vysokými stropy. Na osvětlení se vyřádí, protože dostatek světla jim dotváří pocit svobody a radosti. Nezůstanou-li u lampiček po babičce, budou mít v bytě různé typy osvětlení. Strohé geometrické tvary rozjitří fantazii Vodnářů daleko víc, než líbivé oblé tvary, na které je většina lidí zvyklá.

.
Autor: Archiv firem

Vodnář (19. 1. až 18. 2.)
Živel: vzdušný
Vládce: Uran (dříve Saturn)
Barva: fialová
Kov: aluminium
Drahokam: jaspis, topas
Číslo: 2

Ženy
Mnohdy působí odtažitě, nezúčastněně nebo chladně. Je to však jen vnější pohled. Jsou vílami, které své city nedávají okatě najevo. Záleží jim na pravdě, ideálech a upřímnosti, a ne na vnějším pozlátku. V životě přikládají váhu přátelskému spojení, pocitu svobody a volnosti. Své soukromí utvářejí značně neotřele. Každý člen rodiny, a tím může být i někdo z řad přátel, má svůj vlastní prostor a právo na vlastní názor. Nerady se někomu i něčemu podrobují. Umí spoustu věcí zařídit a baví je rozšiřovat si obzory, takže mají neustále nové informace.

.
Autor: Archiv firem

Muži
Drží si svou vnitřní nezávislost a svobodu. Mívají pocit, že jim život dal nějaký „osudový“ úkol, který se snaží nalézt a pak i vykonat. Jejich cíle, motivace a vize jsou pro ně zásadní, proto se ve vztahu nedokážou plně oddat partnerce, a to i přesto, že ji hluboce milují. Jejich touha být autoritou a něco dokázat je plná vnitřních obav. Pokud nad nimi převáží, začnou se chovat velmi upjatě a až fanaticky něco prosazují. Z takové cesty je vysvobodí teprve jejich pověstný černý humor, kterým dokážou prolomit bariéry. Jsou věrnými přáteli a skvělými organizátory.

Co jim padne do oka?

1. Kávovar Caffettiera Napoletana z nerezové oceli (za 7560 Kč prodává Decoland).

.
Autor: Archiv firem

2. Teplý pléd Gilda na dlouhé zimní večery, 130 x 170 cm (za 649 Kč nabízí IKEA).

.
Autor: Archiv firem

3. Bezsáčkový vysavač Electrolux Ergorapido ZB 2902 s cyklonovou jednotkou, omyvatelným filtrem, elektronickým rotačním kartáčem (za 3699 Kč prodávají obchody s elektrotechnikou).

.
Autor: Archiv firem


Zaujmou je orchideje, krásné a sebejisté, jako jsou oni sami.
Nejlépe je vystihuje Vanda se sytě modrými květy, které se daří v Thajsku nebo na Kanárských ostrovech. = když se nevejde, toto podtržení vyhodit

Hvězdný Vodnář

.
Autor: Archiv firem

Miloš Forman
Známý český režisér žije se svou manželkou Martinou a dvěma syny Andrewem a Jimem na farmě v americkém státě Connecticut. Rodák z Čáslavi u nás proslul snímky Hoří, má panenko nebo Lásky jedné plavovlásky, ve světě pak velkofilmy Amadeus, Přelet nad kukaččím hnízdem a Lid versus Larry Flint.Více o jeho soukromí i práci se můžete dozvědět z životopisného dokumentárního filmu Miloslava Šmídmajera Miloš Forman: Co tě nezabije…, který měl premiéru v říjnu loňského roku.

Autor: Martina Lukášová
Video se připravuje ...